Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:19:36

Реконструкція гідроспоруди на Стрижні на завершальному етапі

11.10.2017   10:43

У Чернігові від початку липня триває реконструкція гідроспоруди на р. Стрижень по вул. Героїв Чорнобиля.

Наразі основні роботи завершені, частина тимчасової дамби вивезена. Решта невдовзі буде прибрана за допомогою земснаряда.

Як пояснила начальник відділу екології управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Світлана Чікірісова, у рамках реконструкції гідроспоруди проведені наступні роботи: змонтовані нові затвори, підйомники та сміттєзатримуючі решітки; проведені гідроізоляція споруди та реконструкція службового майданчика.

Найважливіша і найскладніша частина реконструкції полягала в бетонуванні підводних елементів споруди та встановленні затворів. Щоб провести ці роботи, необхідно було влаштувати тимчасову перемичку навколо гідроспоруди.

Завдяки насипаній піщаній дамбі вдалося провести реконструкцію об`єкта без повного спуску води на ділянці р. Стрижень по вул. Героїв Чорнобиля.

Нагадаємо, що гідроспоруда до реконструкції не працювала, тож не було змоги маневрувати затворами при спорожненні водойми та здійснювати санітарні скиди води.

Проведена реконструкція гідроспоруди дозволить забезпечити проведення робіт по регуляції рівня води на даній ділянці р. Стрижень, що входить до протипаводкових заходів та передбачає поліпшення санітарного стану річки.

Також, для комплексного вирішення питання поліпшення стану р. Стрижень, Інститутом гідробіології НАН України проводиться розробка рекомендацій щодо режиму експлуатації річки. Відповідне замовлення зроблене управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради.

 
За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини