Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:33:56

Відбулося вшанування військових капеланів Чернігівщини

02.10.2017   09:53Агенцiя

Відбулося вшанування військових капеланів Чернігівщини, які відбулися під гаслом «З вірою, надією, любов'ю».

Від облдержадміністрації в церемонії взяв участь директор Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Болдирєв, а від керівництва Чернігова - заступник міського голови-керуючий справами міськвиконкому Сергій Фесенко.

Заходи що пройшли цієї суботи в Кіно-культурному мистецькому центрі з патріотичного виховання (колишній кінотеатр ім. М.Щорса), були насиченими.
Вони розпочалися з відвідування виставки «Блок-пост пам'яті» Павла Нетьосова, експонати якої розмістилися у Блакитній залі Центру. А потім учасники церемонії перейшли на Красну площу, де разом із керівництвом області та міста, громадськістю схилили голови перед меморіальними стелами мужніх воїнів-земляків, загиблих за незалежність Української держави.

Капелани Придесення на чолі з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм відправили Літію. По завершені молитовного дійства учасники заходу поклали квіти до меморіальних стел полеглим за волю і свободу України. Церемонію заходу супроводжував духовий оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ.

А далі учасники заходу перейшли до приміщення вищезгаданого Центру на офіційну частину, яку із вступного слова розпочав керуючий Чернігівською єпархією Української Православної церкви Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Після відкриття урочистостей, владика передав слово для виступу голові обласної ради Ігорю Вдовенку.
Звертаючись до присутніх у залі, очільник обласної публічної влади від імені депутатського корпусу обласної ради щиро подякував капеланам Чернігівщини за те, що вірою і правдою, за велінням серця і Божого благословення, вирішили служити в ім'я і на вірність народу України.
Від імені обласної ради та Сіверської громади Ігор Вдовенко висловив щиру вдячність чернігівським капеланам, які служать Богу і Вітчизні на передовій в ім'я незалежності і територіальної цілісності України.

На завершення свого виступу керівник нагородив почесними грамотами та нагрудними відзнаками обласної ради: Олега Сіренка, митрофорного протоієрея, настоятеля церкви Михаїла і Федора у місті Чернігові Української Православної Церкви Київського Патріархату; Ярослава Гику, протоієрея, настоятеля Вознесенської церкви у селищі Козелець Української Православної Церкви Київського Патріархату та Олександра Шкурмата, протоієрея, настоятеля церкви Архістратига Михаїла у місті Остер Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Також капелани отримали відомчі відзнаки від обласної держадміністрації, Чернігвської міської ради, управління оперативного командування «Північ».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини