Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:19:56

Відбулося вшанування військових капеланів Чернігівщини

02.10.2017   09:53Агенцiя

Відбулося вшанування військових капеланів Чернігівщини, які відбулися під гаслом «З вірою, надією, любов'ю».

Від облдержадміністрації в церемонії взяв участь директор Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Болдирєв, а від керівництва Чернігова - заступник міського голови-керуючий справами міськвиконкому Сергій Фесенко.

Заходи що пройшли цієї суботи в Кіно-культурному мистецькому центрі з патріотичного виховання (колишній кінотеатр ім. М.Щорса), були насиченими.
Вони розпочалися з відвідування виставки «Блок-пост пам'яті» Павла Нетьосова, експонати якої розмістилися у Блакитній залі Центру. А потім учасники церемонії перейшли на Красну площу, де разом із керівництвом області та міста, громадськістю схилили голови перед меморіальними стелами мужніх воїнів-земляків, загиблих за незалежність Української держави.

Капелани Придесення на чолі з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм відправили Літію. По завершені молитовного дійства учасники заходу поклали квіти до меморіальних стел полеглим за волю і свободу України. Церемонію заходу супроводжував духовий оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ.

А далі учасники заходу перейшли до приміщення вищезгаданого Центру на офіційну частину, яку із вступного слова розпочав керуючий Чернігівською єпархією Української Православної церкви Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Після відкриття урочистостей, владика передав слово для виступу голові обласної ради Ігорю Вдовенку.
Звертаючись до присутніх у залі, очільник обласної публічної влади від імені депутатського корпусу обласної ради щиро подякував капеланам Чернігівщини за те, що вірою і правдою, за велінням серця і Божого благословення, вирішили служити в ім'я і на вірність народу України.
Від імені обласної ради та Сіверської громади Ігор Вдовенко висловив щиру вдячність чернігівським капеланам, які служать Богу і Вітчизні на передовій в ім'я незалежності і територіальної цілісності України.

На завершення свого виступу керівник нагородив почесними грамотами та нагрудними відзнаками обласної ради: Олега Сіренка, митрофорного протоієрея, настоятеля церкви Михаїла і Федора у місті Чернігові Української Православної Церкви Київського Патріархату; Ярослава Гику, протоієрея, настоятеля Вознесенської церкви у селищі Козелець Української Православної Церкви Київського Патріархату та Олександра Шкурмата, протоієрея, настоятеля церкви Архістратига Михаїла у місті Остер Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Також капелани отримали відомчі відзнаки від обласної держадміністрації, Чернігвської міської ради, управління оперативного командування «Північ».

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини