Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:50:15

Змагання на кращого санітарного інструктора відбулись в оперативному командуванні "Північ"

02.10.2017   08:03Агенцiя

В оперативному командуванні "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України відбулись змагання на краще евакуаційне відділення серед військовий частин з'єднання.

За легендою конкурсу, медичні працівники мали надати невідкладну медичну допомогу військовослужбовцям з підбитої військової техніки та під час ведення бойових дій на блок-посту.
 
Програмою конкурсу передбачалось практичне відпрацювання найбільш важливих алгоритмів надання медичної допомоги, зокрема зупинки критичної кровотечі, оцінку та відновлення дихання, накладання транспортної іммобілізації, підготовка до подальшої евакуації, переміщуватися з пораненим з-під обстрілу в укриття, витягання потерпілого з бойової техніки тощо.

Команди мали пройти випробування з двох етапів – комплексного практичного завдання та знання теоретичних положень.

Переможці визначалися за сумарною кількістю балів отриманих за практичну і теоретичну частини конкурсу.

Начальник військово-медичної служби оперативного командування "Північ" полковник медичної служби Віталій Фурдик відзначив високий рівень підготовленості усіх конкурсантів та зазначив що, військовослужбовці, які стали переможцями, цього конкурсу, будуть користуються перевагою при висуванні на вищу посаду:
- усі команди продемонстрували здатність та високу підготовленість  надавати первинну допомогу пораненим поза стаціонарними умовами та впевнено діяти під час евакуації.

Варто зазначити, що цього річ до програми конкурсу було включено перевірку вмінь не тільки з евакуації поранених з сектору обстрілу та військової техніки, а ще й додано виклик МЕДЕВАК по радіостанції за стандартами НАТО EMERGENCY MEDEVAC REQUEST, що включає в собі вміння роботи на карті, тактичне орієнтування на місцевості та прийняття рішення з визначення місця приземлення повітряного транспорту і визначення сил та засобів з супроводження пораненого до стаціонарних місць надання допомоги. 

У підсумку змагання

Абсолютними переможцями з евакуації на броньованій техніці стали військовослужбовці 30-механізованої бригади.

На автомобільній техніці
1 місце – 26 артилерійська бригада
2 місце – 12 полк оперативного забезпечення
3 місце – 50 ремонтно-відновлювальний полк

Переможці змагання будуть представляти оперативне командування "Північ" на першість Збройних Сил України.


Прес-служба оперативного командування "Північ"
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини