Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:13:13

З початку року "Чернігівгаз" виявив понад півтисячі порушень споживачами правил безпеки

29.09.2017   11:14Агенцiя

За вісім місяців 2017 року фахівці ПАТ «Чернігівгаз» перевірили технічний стан мереж та роботу газових приладів у понад 100 тис. споживачів Чернігівської області.

В ході перевірки було виявлено 544 порушення правил безпеки систем газопостачання, які безпосередньо загрожували здоров`ю і життю клієнтів компанії.

Загалом було обстежено 24,4 тис. квартир та майже 76 тис. приватних будинків. Серед зафіксованих порушень – 437 випадків використання несправного газового обладнання, понад сотня самовільно встановлених приладів, у 6-ти випадках в приміщенні була відсутня тяга і в 4-х виявлено втручання в роботу димовентканалів. За результатами обстеження на об’єкти було призупинено газопостачання до моменту усунення споживачами всіх порушень.

Незважаючи на те, що ігнорування правил безпеки при використанні газу в побуті загрожує життю та здоров’ю як мешканців помешкань, так і оточуючих, споживачі часто ігнорують попередження газовиків, не допускають їх до обстеження системи та навіть не квапляться усувати порушення.

«Близько 3 тис. клієнтів взагалі не допустили наших співробітників до помешкань. Хоча за договором розподілу природного газу споживач зобов`язаний забезпечити безперешкодний доступ на власні об'єкти чи земельну ділянку представникам «Чернігівгазу» для виконання службових обов'язків. Такими діями споживачі в першу чергу шкодять собі. Адже вчасно виявлені та усунуті несправності газового обладнання вбережуть їх та оточуючих від нещасних випадків», - наголосив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання компанія також може здійснювати позапланові перевірки роботи газорозподільної системи. Наприклад, в рамках підготовки до опалювального сезону газовики Чернігівщини сьогодні активно працюють над обстеженням регуляторів тиску в приватних будинках для виявлення витоків газу. Наявність витоку на редукторі свідчить про те, що прилад вийшов з ладу і підлягає ремонту або заміні, які здійснюються за рахунок споживача. У цьому випадку правила безпеки також передбачають тимчасове призупинення газопостачання. На сьогодні у Чернігівській області виявлено понад 560 таких фактів.

«Законодавством на «Чернігівгаз» покладені функції із забезпечення надійної та безаварійної поставки газу споживачам. Витік газу на несправному обладнанні – це не лише небезпечна ситуація, при якій необхідно зупинити постачання газу на об’єкт, а також зайві витрати газу. Тому газопостачання споживачам одразу відновлюється після усунення усіх порушеннь», - зазначив Віталій Черчович.

На сьогодні ПАТ «Чернігівгаз» обслуговує понад 350 тис. квартир і приватних газифікованих осель. Із них 89 тис. обладнані лише газовими плитами, 27 тис. проточними водонагрівачами, 234 тис. опалювальними котлами або конвекторами.


Свириденко Наталія, фахівець із зв`язків з громадськістю та пресою

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.