Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:47:35

Прокуратура через суд вимагає повернення у власність держави 240 га земель сільськогосподарського призначення

27.09.2017   07:18Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області продовжує роботу щодо дотримання законності у сфері земельних відносин, зокрема шляхом забезпечення представництва інтересів держави у суді за позовом про повернення у державну власність земель сільськогосподарського призначення площею 240 га.

Підставою для втручання прокуратури стала передача у 2008 році за розпорядженням однієї з місцевих державних адміністрацій суб’єкту господарювання в оренду на 10 років земельної ділянки загальною площею майже 240 га для ведення сільськогосподарського виробництва без проведення її нормативної грошової оцінки.

Зважаючи, що землекористувачем не вжито заходів до приведення договорів оренди у відповідність з вимогами законодавства, прокурор ініціював визнання правочину недійсним в судовому порядку.

Наразі розгляд цивільної справи за позовом прокуратури триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.