Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:31:51

Оголошується набір на участь у проекті "Громада, де чути голос молоді"

26.09.2017   08:22Агенцiя

Громадська організація «MART» в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини» оголошує набір на участь у проекті «Громада, де чути голос молоді».

Участь у житті громади – це в першу чергу активна громадянська позиція, що передбачає наявність прав, засобів, простору та можливостей для участі в процесі прийняття рішень, що впливають на життя громади.


Метою проекту є залучення молоді до участі в прийнятті рішень та формуванні молодіжної політики на місцевому рівні, розроблення форм та методів активної участі молоді в житті місцевої громади через її ефективну взаємодію з місцевими органами самоврядування.

 
Цілями проекту є:

1.    Забезпечення права на участь молоді місцевих громад в процесі прийняття рішень шляхом напрацювання відповідних місцевих рішень та місцевих нормативних актів.
2.    Покращення становища молоді в місцевих громадах шляхом посилення спроможності місцевих молодих громадських активістів взаємодіяти з місцевою владою у процесі прийняття рішень.
3.    Формування навичок активної діяльності в інтересах громади шляхом використання демократичних процедур та  правозахисних підходів.
4.     Активізація молоді в житті місцевої громади, в реалізації та захисті прав та свобод.
5.    Збільшення кількості ОТГ в Чернігівській області, які забезпечують широку участь молоді в процесі прийняття рішень та використовують інструменти місцевої демократії.


До участі у проекті запрошуються  представники 5-х ОТГ Чернігівської області (Корюківської, Деснянської, Іванівської, Кіптівської, Михайло-Коцюбинської).


Як стати учасником проекту «Громада, де чути голос молоді»:
    заповнити аплікаційну форму за посиланням, не пізніше 16:00 6 жовтня 2017 р.
    переконатися, що ваша заявка прийнята.


Порядок формування групи учасників:
    до складу груп увійдуть 2 представники місцевої влади, що приймають рішення, або ж впливають на прийняття рішень; 2 представники молоді (бажано випускники програм щодо молодіжної політики та участі молоді) або представники громадської  організації з відповідної громади; 1 представник громадськості або ЗМІ.

Результати набору учасникам буде повідомлено не пізніше 13 жовтня 2017 року.


Термін дії проекту:
Вересень 2017 - липень 2018 року.

 
Етапи проекту:

    проведення експертами аналізу права (на міжнародному, національному та місцевому рівнях) щодо участі молоді в житті громади;
    проведення учасниками та учасницями проекту моніторингу стану реалізації місцевої молодіжної політики на місцях;
    5-денний тренінг «Школа з підходу, що базується на правах людини для молоді»;
    розробка політики участі молоді в процесі ухвалення рішень і впливу на цей процес, а також участі в будь-яких формах діяльності відповідно до ситуації кожної з громад;
    адвокасі кампанії на місцях  - лобіювання прийняття створених політик участі молоді у прийнятті рішень у законодавство 5-ти ОТГ Чернігівської області (проведення одноденних заходів, що сприятимуть досягнення їх цілей);
    проведення підсумкової конференції за результатами проекту.


Навчання:
    учасники в інтерактивній формі ознайомляться з існуючими національними та міжнародними практиками співробітництва молоді та органів місцевої влади;
    спільно напрацюють зразки можливих рішень та нормативних актів.

Ініціатива впроваджується громадською організацією «МАРТ»  у рамках проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.


Контактні особи:

Наталія Шляхтур, координатор проекту
+ 38-093-192-28-11,
+ 38-095-644-12-17.
n2t2i2@gmail.com

Сергій Забара, асистент координатора проекту
+ 38-093-678-86-86
serhiy.zabara@gmail.com


Громадська організація "MART"

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.