Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:22:55

Обговорили допомогу шукачам міжнародного захисту та біженцям

22.09.2017   12:16Агенцiя

22 вересня відбувся круглий стіл «Захист шукачів міжнародного захисту та біженців. Міжнародні та національні стандарти».

У заході взяли участь в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська, директор Чернігівського МЦ з надання БВПД Володимир Бобруйко, судді, представники поліції, прикордонних установ, міграційних служб, пункту перебування іноземців, служби у справах дітей та інші.

Під час заходу вітальне слово сказала в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська. Вона розповіла про засади надання правової допомоги шукачам міжнародного захисту та біженцям.

Директор Чернігівського МЦ Володимир Бобруйко, доповнивши слова Олесі Пирковської, докладно зупинився на проблемних питаннях, які виникають у адвокатів під час надання безоплатної правової допомоги як біженцям, так й іншим соціально вразливим категоріям осіб. Він розповів про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні. Окремо він зупинився на забезпеченні надання правової допомоги особам, які перебувають в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Тим самим, Володимир Бобруйко зауважив, що вони співпрацюють з даною установою і проводять виїзні прийоми громадян.IMG 20170922 093550«Важливою складовою врегулювання міграційних процесів є недопущення порушень прав біженців та шукачів притулку, попередження жорсткого поводження з неврегульованими мігрантами, сприяння їм в доступі до правосуддя та ефективних засобів правового захисту», - підкреслив він.

В рамках заходу присутні обговорили: ситуацію з біженцями в світі та Україні; подачу заяв про надання міжнародного захисту та сучасні виклики; практичні виклики з надання БВПД іноземцям та ОБГ по справах про незаконне перетинання держкордону по ст.204-1 КУАП; щодо заповнення заяв-анкет про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні; оскарження рішень про затримання іноземців та ОБГ в ПТПІ, продовження термінів їх затримання, примусового видворення з України; особливості роботи із заявниками, які подають підроблені документи, перебувають у розшуку, по яким є рішення про заборону в’їзду в Україну, запит на екстрадицію; визнання та інтеграція біженців в Україні.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.