Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:31:38

За "ПЕС-ПАРК"

21.09.2017   13:19Агенцiя

Скажу як на духу: особисто мені (у моїй родині песики були завжди — з моменту мого народження) іноді до болю шкода, що брати наші менші не можуть розмовляти людською мовою.

Бо, на жаль, дуже багато людей не розуміють того, що роблять тварини й чого потребують.

Певно, ви знаєте: 17 років тому розпорядженням міського голови Чернігова було визначено такі місця для вигулу собак:
— Березовий гай (між парком по вул. Пухова та вул. Кільцевій);
— Мар’їн гай (вул. Шевченка);
— мікрорайон Масани (навпроти будинку № 16 по вул. Незалежності).

Не хочеться коментувати це рішення, але, практично і фактично, майже всі власники собак таке рішення вимушені були весь час ігнорувати й порушувати — ці ділянки невеликі, не пристосовані для потреб тварин і тому подібне. 11 років власники песиків уперто ігнорували розпорядження міського голови, «воювали» з міліцією, городянами, які гуляли в цих та інших місцях (практично й фактично — на всій території нашого міста) — і, як результат, у Чернігові прийняли Правила утримання собак та котів, які дозволяють вигулювати собак на прибудинкових територіях.

Зауважу: й це жодним чином на ситуацію, що склалася, особливо не вплинуло. Нагадаю: вже при нинішній владі міста городяни подавали дві петиції (обидві набрали необхідну кількість голосів). Одна — зробити спеціальні майданчики для вигулу тварин на прибудинкових територіях. Інша — про заборону вигулу собак на території Березового гаю. Тобто ситуація з вигулом домашніх улюбленців постійно погіршується й, хочеш-не хочеш, потребує конкретного вирішення. Яке, швидше за все, може бути — якщо всі власники песиків і ті, хто любить братів наших менших, проголосують за один із проектів громадського бюджету (бюджету участі), який має назву «ПЕС-ПАРК»!

Прийди та проголосуй!

Нагадаю: голосування за проекти в Чернігові відбувається з 15 по 30 вересня включно. Один із великих проектів (під № 68) має робочу назву «Пес-Парк — майданчик для вигулу собак!»

Його автор — Роман Старіков. Він пропонує побудувати спеціалізовані майданчики для вигулу і тренування собак у п’яти різних районах міста. Власне кажучи, це зелені зони Чернігова, такі як мікрорайон «Масани»; центр (вулиця Київська, 14А); парк «Березовий гай»; парк «Мар’їн гай»; мікрорайон «ЗАЗ» (проспект Миру, 210). Але це не просто ділянки травички, обгороджені металевою сіткою, а майданчики з відповідним освітленням (тобто гуляти песики там зможуть майже цілодобово); ще будуть лави для відпочинку власників тварин; спеціальні урни; так звані станції з прибирання щоденних (натуральних) потреб собачок, а також різноманітні тренажери для різних порід братів наших менших.

Завдяки такому реально людському ставленню — впевнений у цьому на всі сто відсотків — наші міські песики стануть набагато добрішими та ласкавішими не тільки до своїх власників, а й до інших людей (не кажучи вже про інших цуциків).

Крім того власники песиків, котрі муситимуть прибирати за своїми улюбленцями, нарешті не соромитимуться цього процесу, що стане для них простою звичкою та необхідністю. А всі гарні звички в будь-якій країні з’являлися не від моменту написання якогось розпорядження, указу тощо — а від поступового впровадження в життя на чийомусь прикладі. Тобто від цього на наших вулицях, площах, тротуарах, у парках і скверах стане тільки чистіше.
Підтримати ці та інші проекти можна як онлайн на офіційному сайті міськради, так і в багатьох офіційно визначених закладах. де саме – можна переглянути за посиланням: http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/news/13676

І конкретніше. Голосування відбувається:
Відділ звернень громадян міськради (вул. Шевченка, 9);
Центр надання адміністративних послуг (вул. Рокоссовського, 20А);
Деснянська райрада (проспект Перемоги, 141, кімната № 401);
Новозаводська райрада (вул. Івана Мазепи, 19, кімната № 115);
Професійний будівельний ліцей (проспект Миру, 247, 2-й поверх, методичний кабінет);
Професійний ліцей деревообробної промисловості (вул. Музична, 2А, кабінет секретаря);
Вище професійне училище побутового обслуговування (вул. Козацька, 11А, кімната № 107);
Професійний ліцей залізничного транспорту (вул. Реміснича, 56, кабінет № 16, приймальня);
Міський центр соціальних служб для дітей та молоді (вул. Хлібопекарська, 24А, актова зала).
Для голосування з собою потрібно мати паспорт і бажання допомогти як песикам, так і їхнім власникам.
Тож активніше голосуймо «ЗА» культуру рідного міста!

Олександр ШИЛО

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини