Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:33:07

За позовом прокурора реально повернуто у державну власність 23 га землі вартістю понад 1,2 млн. грн.

21.09.2017   07:57Агенцiя

Органами прокуратури області системно вивчається питання законності використання суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.

Як встановлено, у 2010 році за розпорядженням однієї з місцевих державних адміністрацій суб’єкту господарювання для ведення сільськогосподарського виробництва надано в оренду на 5 років земельні ділянки загальною площею 23 га вартістю понад 1,2 млн. грн.

Водночас, при укладенні договору оренди нормативна грошова оцінка земель не проводилася, а тому розмір орендної плати було визначено з порушенням вимог законодавства. Крім того, по завершенню терміну дії угод між користувачем та розпорядником земель, всупереч вимог Закону України «Про оренду землі» щодо обов’язковості проведення земельних торгів, збільшено строк оренди до 20 років.

Реагуючи на виявлені порушення вимог законодавства, з метою захисту інтересів держави прокурор звернувся з позовом до суду.

Рішенням господарського суду області, ухваленого в лютому 2017 року та залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 29.05.2017, позов задоволено у повному обсязі та договори оренди землі визнано недійсними.

На сьогодні прокуратурою забезпечено реальне виконання судового рішення шляхом внесення відповідних записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відтак, земельні ділянки загальною площею понад 23 га вартістю більш ніж 1,2 млн грн повернуто у розпорядження держави.

Подальша робота з цих питань триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини