Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:32:24

Мешканець "мажорного" району Чернігова закидав газовиків цеглинами

15.09.2017   12:27

14 вересня мешканці району Олександрівка у м. Чернігові, а точніше вул. Черняхівського, увесь день спостерігали за протистоянням затятого боржника і працівників «Чернігівгазу».

Маючи всі законні підстави і дозволи, газовики приїхали відключити обійстя від газу за борг у понад 33 тис грн., втім споживач зустрів їх у балаклаві і цеглою з балкону.

За даною адресою газовики приїхали вже вп`яте. До цього всі спроби відрізати газ були марними. Раз по раз фахівці стикалися з неадекватною поведінкою господаря і не мали змоги провести роботи. Так, у серпні, чоловік поцілив цеглою в скло трактора, розбивши його вщент. Були спроби й до більш радикальних дій – боржник вийшов на балкон з рушницею, оснащеною оптичним прицілом, і навівши її на газовиків, погрожував вистрелити. За таку "витівку" зброю у нього було вилучено і навіть заведено кримінальне провадження.

На жаль, вчора історія повторилася. Чоловік разом зі своїми поплічниками знов чинив активний спротив, погрожував і хапався за каміння. Спочатку цеглини полетіли в бік працівників, а згодом і в техніку. При цьому він відверто не визнавав своєї провини і заперечував існування боргу. До речі, кожного разу газовики були вимушені викликати правоохоронні органи. Впродовж вчорашнього дня щонайменше 10 працівників поліції з різних підрозділів намагалися вгамувати зухвалого порушника. Але навіть їм не вдалося знайти на нього управу аби забезпечити газовикам безпечні умови для проведення робіт. Що важливо - газ намагалися перекрити не на приватній території боржника, а на землі, що заходиться у комунальній власності громади м. Чернігова.

Звичайно, відключення газу - це неприємна процедура і для облгазу, і особливо для споживачів. За словами працівників "Чернігівгазу", останнім часом працювати з боржниками стає дедалі складніше.

"Коли доходить справа до відключення газу, нам часто доводиться мати справу з агресивною поведінкою господарів. Наших співробітників всіляко ображають, спускають на них собак, погрожують розправою. Втім, коли емоції вщухають нам вдається знайти спільну мову і шляхи вирішення проблеми. Але по даному споживачу ситуація вже дійшла до межі. Так відверто ігнорувати законодавство - з таким ми ще не стикалися. Дуже прикро, що наші люди при виконанні службових обов`язків зовсім незахищені від такого свавілля",- наголосив технічний директор ПАТ «Чернігівгаз» Віталій Черчович.

Якщо судити з масштабів будинку боржника, а це понад 330 кв. м опалювальної площі, то там проживають далеко не бідні люди, хоча в минулий опалювальний сезон отримували субсидію на газ. Можна припусти, що борги винили через те, що соціальна норма не перекривала обсяг споживання газу, а споживач це ігнорував і не доплачував різницю. Тепер господар сподівається на наступні транші державної допомоги. Але цього, звичайно, не буде через існуючий борг. До того ж боржник не переймається цим і навіть не звертається до газової компанії за реструктуризацією.

Наталія Свириденко, фахівець із зв`язків з громадськістю та пресою

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини