Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:31:05

Національно-патріотичне виховання молоді: напрацювання та плани

13.09.2017   10:44Агенцiя

Як здійснюється національно-патріотичне виховання в області, говорили 12 вересня учасники засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації.

Зокрема, Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала про ключові тематичні заходи, які проводилися на Чернігівщині протягом серпня. Це і Всеукраїнський табір «Яструб–2017», і спортивно-туристичний похід для дітей з активною громадською позицією та дітей учасників АТО «Стежками нашого краю», і щорічний спортивно-патріотичний захід «Extreme weekend» та інші.

На вересень також заплановано проведення низки заходів: «Я —патріот» на базі військової частини в селищі Гончарівському Чернігівського району; засідання Міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання у Батурині Бахмацького району тощо.

Про тематичні зміни національно-патріотичного спрямування в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також про закон, що «відкриває шлях до компетентностей дитини», розповів начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький. Він зазначив, що система освіти наразі кардинально змінюється. Якісними ж ці зміни будуть тоді, коли співпрацюватимуть і педагоги, і батьки, й учні.

Як повідомив Микола Конопацький, продемонстрували знання з українського державотворення, навички подолання природних перешкод, вміння надавати першу медичну допомогу учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На Чернігівщині відбулися районні етапи гри та другий (обласний) у вигляді п’ятиденного таборування. Участь в обласному етапі взяли рої з усіх районів Чернігівщини, міст Чернігова, Ніжина, Прилук та об’єднаних територіальних громад.

Також проведені декілька змін обласної літньої школи у Количівці. Варто зазначити, що діти — учасники літньої школи — організували у своїх навчальних закладах так звані національні ради, аби поділитися здобутими знаннями по національно-патріотичному вихованню з ровесниками.

Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський поділився досвідом проведення обласного заходу «Єдина родина Чернігівщини» у Мені, а також враженнями від участі у Всеукраїнському заході «Єдина родина України» у Тернополі.

Серед розглянутих питань — рішення ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» про ліквідацію філії «Новгород-Сіверська регіональна дирекція “Сіверська”». Про обговорення та прийняті з цього приводу рішення читайте найближчим часом.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини