Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:00:52

Втрат майже на 660 тис. грн. виявлено в Комунальному лікувально-профілактичному закладі "Чернігівська центральна районна лікарня"

06.09.2017   08:17

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час планової ревізії Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 660 тис. гривень.

В ході контрольного заходу перевірено фінансово-господарську діяльність лікувальної установи за період з 01.01.2014 по 28.04.2017.

Зокрема, державні аудитори виявили безпідставне покриття лікарнею видатків орендарів понад 231 тис. грн. без подальшого їх відшкодування на оплату вартості поточного ремонту приміщень, переданих в оренду, та витрат за спожиті орендарями послуги з теплопостачання.

Крім того, в лікарні коштом загального фонду безпідставно покрили видатки на оплату праці працівників, які здійснювали медичні огляди на платній основі, тоді як це мало здійснюватися коштом спеціального фонду. Через це з порушенням витрачено майже 175 тис. гривень. Під час проведення ревізії порушення частково усунуто.

Водночас, виявлено низку порушень законодавства під час нарахування та виплати працівникам заробітної плати, що призвело до зайвих виплат понад 82 тис. гривень.

За порушення ведення бухгалтерського обліку 18 посадових осіб  Лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення законодавства під час здійснення закупівель на голову комітету з конкурсних торгів складено протокол про притягнення до адміністративної відповідальності, який направлено до Деснянського районного суду м. Чернігова.

За порушення бюджетного законодавства до установи застосовано заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано Прокуратуру Чернігівської області та орган управління - Чернігівську районну державну адміністрацію. Матеріали ревізії передано до Чернігівської місцевої прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.