Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:47:28

Визначені переможці обласного Чемпіонату з пожежно-прикладного спорту, присвяченого пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС А.Григоренка

04.09.2017   07:38Агенцiя

30 серпня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС України у Чернігівській області відбувся обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів, присвячений пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка.

На урочистості з відкриття змагань, а також з нагоди 30-річчя створення спортивно-оздоровчого комплексу Управління та 80-ї річниці пожежно-прикладного спорту  завітали почесні гості та ветерани пожежно-рятувальної служби, які свого часу приклали чимало зусиль в створенні та будівництві одного з найкращих спортивних комплексів України. Привітали учасників Чемпіонату заступник голови Чернігівської обласної організації ФСТ «Динамо» Вадим Романов та кандидат технічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, начальник управління пожежної охорони Чернігівської області у 1992-1994 роках, ректор Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля у 1995-2007 роках генерал-майор внутрішньої служби у відставці Микола Шкарабура.

"Хочу відзначити той факт, що Чернігівщина славиться не тільки доброю організацією служби і підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, а й спортивними досягненнями. Однак, вони були б не такі вагомі без спортивно-оздоровчого комплексу, який 30 років тому завдяки нинішнім ветеранам служби було започатковано та згодом збудовано. Те, що це один із найкращих спортивних комплексів України свідчать неодноразово проведені на ньому змагання з пожежно-прикладного спорту Міжнародного та Всеукраїнського рівня. Тож хотілося б від усіх рятувальників Чернігівщини та спортсменів подякувати за цей прекрасний комплекс усім тим, хто приклав чимало зусиль для його будівництва, а, відповідно, й до розвитку і популяризації професії пожежного-рятувальника",- зазначив у своєму виступі заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Роман Цушко.

В ході урочистостей ветеранів служби та пожежно-прикладного спорту від Управління ДСНС в області та "Федерації пожежно-прикладного спорту Чернігівщини" було нагороджено почесними відзнаками та грамотами.

З пострілом стартового пістолету розпочався Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту. Продемонструвати свою професійну майстерність, вибороти першість та перехідний кубок А. Григоренка прибули 18 команд з різних куточків Чернігівщини. Рятувальники змагались у трьох видах, зокрема в підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової башти, підйомі по висувній драбині на 3-й поверх учбової башти та бойовому розгортанні.

Найкращий результат в підйомі по штурмовій драбині показав представник 2-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігів Дмитро Биховець, а тандем спортсменів 1-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігів Андрія Синявського та Олександра Бистревського виборов першість в підйомі по висувній драбині.

 Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все, як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. Найкращий результат 56,86 сек. продемонструвала команда рятувальників 21-ої державної пожежно-рятувальної частини смт Талалаївка. Тож за давньою традицією керівника підрозділу Володимира Цілину його підопічні "освіжили" у  місцевій водоймі.

За підсумками трьох видів змагань перемогу, до речі, як і минулого року, перехідний кубок Анатолія Івановича Григоренка та цінний подарунок виборола команда пожежно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Друге місце посіла команда 19-ої державної пожежно-рятувальної частини Варвинського району, а третє місце у збірної 1-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова. Переможцям, як в особистих, так і  командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.

Після завершення змагань заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб та голова "Федерації пожежно-прикладного спорту Чернігівщини" підполковник служби цивільного захисту Олександр Кравченко привітали квітами Валентину Григоренко, дружину померлого ліквідатора, яка за певних сімейних обставин не змогла побувати на змаганнях.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини