Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:58:40

У піший похід з Києва до Чернігова вирушають учасники акції "Україна крок за кроком"

25.08.2017   11:29Агенцiя

У піший похід з Києва до Чернігова вирушають учасники акції "Україна крок за кроком", покликаної популяризувати внутрішній туризм та людей, що практичними діями в різних містах і селах творять нову Україну.

Учасники акції вирушать з Києва 27 серпня і планують за тиждень подолати 170-кілометровий шлях до Чернігова, провівши зустрічі у Києві, Броварах, Семиполках, Козельці, Количівці та Чернігові.

Маршрут символічно проляже між найдавнішими українськими храмами 11 століття.  «Перший крок ми зробимо від стін Святої Софії о 12 годині 27 серпня 2017 року, 27го року новітньої незалежності України. За перший день ми пройдемо 27 км. А закінчимо об 11 годині 3 вересня біля стін Спасо-Преображенського собору Чернігова», - пишуть організатори ходи, активісти руху  «Простір свободи».

Кожен бажаючий, може долучитися до акції, пройшовши увесь маршрут або будь-яку його частину. Журналісти, громадські активісти, експерти і всі бажаючі запрошуються також на зустрічі, актуальну інформацію про тематику, час і місце яких можна знайти на сторінці події «Україна крок за кроком»:
https://www.facebook.com/events/107083283297910/

 
Серед іншого, заплановані такі заходи:

27 серпня: 12.50 на Майдані Незалежності в Києві – започаткування ініціативи «Простір Майдану»; 15.00 на мосту Метро у Києві – започаткування громадської кампанії «Живий Дніпро».

28 серпня о 10.00 у парку Перемоги в Броварах – зустріч з активістами та депутатами Броварської міськради на тему громадського бюджету й громадської участі в місцевому самоврядуванні, а також впровадження роздільного збору сміття.

29 серпня о 9.30 у Семиполках – знайомство з унікальним поселенням для ветеранів АТО і його творцями та розмова про перспективи розвитку поселення

30 серпня о 10.00 у Козельці – зустріч з представниками громадськості та влади про перспективи розвитку туризму та відродження культурної спадщини в Козельці й околицях. Мала зала районної ради, вул. Соборності, 27, 3 поверх.

2 вересня о 18.00 у Количівці – зустріч з планування громадської кампанії на захист права пацієнтів на належну медичну допомогу. Освітній дім з прав людини, с.Количівка, пров.Луговий, 1-Г

3 вересня о 12.00 у Чернігові – зустріч учасників походу з чернігівськими експертами та активістами «Як зробити Чернігів місцем масового туризму?». Культурно-мистецький центр «Інтермеццо», вул. Шевченка, 9.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.