Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:37:30

Північний кордон зустрічає свято незалежності

25.08.2017   10:26Агенцiя

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону охороняють державний кордон України з Російською Федерацією та Республікою Білорусь в межах Чернігівської області. Протяжність ділянки відповідальності складає 459 км, з яких 224 – російська ділянка, а 235 – білоруська.

В 2017 році суттєвих змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою. Вся ділянка державного кордону в межах Чернігівщини з 2014 року охороняється посилено, а в пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.

Персоналом прикордонного загону забезпечено недоторканість державного кордону України, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, що перетинають державний кордон.

Що стосується обстановки на українсько-російській ділянці державного кордону, то вона залишається досить складною та напруженою. Фіксуються випадки вербування громадян України, що перетинають державний кордон.

Прикордонним загоном ведеться постійний моніторинг обстановки та здійснюються заходи щодо нарощування щільності охоронної та оборонної складової на державному кордоні, крім того вдосконалюється інженерне облаштування державного кордону.
На українсько-білоруській ділянці обстановка більш спокійна, з білоруськими колегами підтримуються партнерські добросусідські стосунки.

Загалом з початку року державний кордон України в установленому порядку перетнули 2 млн. 343 тис. осіб та 474 тис. транспортних засобів, не пропущені через державний кордон з різних причин 1068 осіб, в тому числі 216 потенційних незаконних мігрантів та 293 громадянина Росії.

Персоналом загону затримано 92 порушника державного кордону.
Припинено 366 спроб перетину державного кордону по недійсним або технічно несправним документам, 92 – по підробленим документам та 2 – по чужим документам.

До адміністративної відповідальності за правопорушення з прикордонних питань притягнуто 962 громадянина, на яких накладено штрафів на суму більше 464 тисячі гривень.

Протягом року виявлено та вилучено:
29 одиниць зброї;
125 штук боєприпасів;
3,063 кг наркотичної речовини; 
0,24 кг психотропних речовин;
Контрабандних товарів на суму майже 1,842 млн. гривень.

В пунктах пропуску вилучено 21 автомобіль, з яких 13 – викрадені в різних країнах.

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону готові забезпечити ритмічність пропускних операцій в пунктах пропуску , комфортні умови перетину громадянам и державного кордону протягом вихідних та святкових днів та дотримання правил прикордонного режиму відпочиваючими в прикордонній смузі.  
 

Прес-служба Чернігівського прикордонного загону

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.