Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:22:10

Про підтримку незахищених верств населення - на колегії Департаменту соцзахисту ОДА

17.08.2017   13:16Агенцiя

Про підсумки роботи органів соціального захисту населення Чернігівщини у першому півріччі цього року говорили днями на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА.

Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич:
— В області збільшилася заробітна плата, водночас зменшилася загальна сума заборгованості з її виплати. Проте загальний рівень життя населення потребує покращення. Тому основне завдання органів соціального захисту — підтримка незахищених верств.

Про діяльність органів соціального захисту області поінформував директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін. Зокрема, він зазначив, що зусилля відповідних органів спрямовувалися на вирішення актуальних питань соцзахисту, насамперед, вразливих категорій, а також недопущення зниження соціальних стандартів і гарантій. Забезпечувалося проведення системних соціальних реформ: підвищення соціального захисту працюючих громадян, посилення адресності пільг та соціальних виплат, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг тощо.

Довідково. У І кварталі 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року  чисельність безробітних в області зменшилася з 57,2 тисячі до 56 тисяч громадян. На створені нові робочі місця працевлаштовано 4459 осіб, при цьому звільнено 3379. Реальний приріст — 1080 робочих місць. За п’ять місяців приріст робочих місць на Чернігівщині склав майже 32% (по Україні — 3,7%).

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати з початку року зменшилася на 1,6 мільйона гривень, на 1 липня  становила 12,1 мільйона гривень (по економічно активних підприємствах — 7,3 мільйона гривень).

На початок липня державні соціальні допомоги отримували 65 тисяч осіб. На їх виплату спрямовано 606,4 мільйона гривень.

У липні завершено роботу щодо перепризначення субсидії на житлово-комунальні послуги на наступний період понад 235 тисячам домогосподарств. Крім того, прийнято заяви від 56,2 тисячі отримувачів послуг на проведення монетизації невикористаних сум субсидій.

На обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками перебуває майже 4,3 тисячі осіб із числа осіб з інвалідністю та ветеранів війни, впродовж I півріччя видано 154 таких путівок. Також на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками за рахунок коштів державного бюджету перебуває 602 особи з числа учасників АТО. 6 осіб уже забезпечені путівками, до кінця року планується оздоровити ще 116.

Для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації у І півріччі цього року до місцевих управлінь соцзахисту населення звернулося 4,6 тисячі осіб з інвалідністю. За даний період підприємствами виготовлено та видано 5,1 тисячі одиниць засобів реабілітації.

Крім того, на обліку для забезпечення технічним та іншими засобами реабілітації перебуває 29 осіб, які безпосередньо брали участь в АТО, із них 19 повністю забезпечені необхідними засобами реабілітації.

Всього на обліку в органах соціального захисту населення області на кінець червня перебувало 198 інвалідів війни із числа учасників АТО, 9 учасників війни та 331 член сім’ї загиблого учасника АТО.

У рамках бюджетної програми щодо виплати грошової компенсації для придбання житла для сімей загиблих учасників АТО, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників АТО та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок та потребують поліпшення житлових умов, профінансовано 5,8 мільйона гривень (виплачено компенсацію 7 особам).

Станом на 1 липня взято на облік 8950 внутрішньо переміщених осіб (6037 сімей).


За інформацією Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини