Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:25:48

Генпрокуратурою спільно з СБУ під час одержання хабара затримано директора - головного лісничого КП "Чернігівоблагроліс"

10.08.2017   07:38Агенцiя

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 09.08.2017 затримано директора – головного лісничого комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради та його спільника під час одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. грн.

Так, вказаний зловмисник розробив злочинну схему спрямовану на вимагання та одержання через посередника неправомірної вигоди в
сумі 132 тис грн від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за виділення вказаному товариству вільхової ділянки для розробки та подальшої реалізації 1100 м куб деревини.

Відтак, зазначену зловмисниками суму неправомірної вигоди директор товариства повинен був передати в два етапи, спочатку 50 тис. грн., та у подальшому 80 тис. грн.

Однак, під час передачі першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис грн хабарників затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо під час вчинення злочину, а також на цей час, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків та інших першочергових слідчих (розшукових) дій.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини