Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:23:46

“Острови в ефірі”: радіоаматор із Чернігова отримав престижну нагороду

05.08.2017   10:57Агенцiя

У цьому році радіоаматор із Чернігова Юрій Кучинський, за зв’язок із 950-ма морськими й океанськими островами, отримав найпрестижніший серед радіоспортсменів диплом "Islands On The Air", який видається товариством радіолюбителів Великобританії.

Про це на "Хемфесті" радіоаматорів Чернігівщини повідомив радіоспортсмен з обласного центру Олексій Бачок.

"Юрій Кучинський відпрацював усі 950 океанських і морських островів, які є в реєстрі, і отримав найкрутіший, найвищого ступеню диплом від товариства радіолюбителів Великобританії. В Україні, мабуть, одним із перших. Сьогодні Юру "переплюнути" вже не можна, тому що островів, яким присвоєні номери, більше просто немає", - сказав Бачок.

За його словами, аби досягти поставленої мети, Кучинський тривалий час ночами не спав, чекав і слідкував за острівними експедиціями радіоаматорів усього світу, які задовго до виїзду на острів повідомляють про дату виходу звідти в ефір. А потім всіма можливими способами зв’язувався з ними.

"Коли він, поліглот, напівсонний сидить за радіостанцією, переходить з англійської на іспанську, далі на італійську, а потім ще й на телеграфний ключ - це треба бачити і чути!", - із захопленням розповів про товариша Бачок.

Сам володар престижного диплому теж пишається своїм успіхом.

"Я досяг того, про що мріють усі радіолюбителі - 950 островів, до яких ще треба дістатися. А загалом у мене їх більше тисячі, якщо рахувати ще й острови на Дніпрі, Десні, інших річках", - з гордістю сказав Кучинський.

Радіоаматори пояснили, що в міжнародний реєстр заносяться острови світу, з яких хоча б раз хтось виходив в ефір. Диплом "Islands On The Air" видається за зв’язок із більш ніж сотнею островів. Людей, позивний яких був прийнятий на 950 островах, у світі - одиниці.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини