Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:29:36

Як ОТГ подають проекти на кошти субвенції: Чернігівщина п’ята. Знизу

05.08.2017   09:30Агенцiя

Станом на 3 серпня комісія при Мінрегіоні розглянула загалом 640 інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які будуть реалізовані за кошти державної субвенції.

З 366 ОТГ, які цього року отримують інфраструктурну субвенцію, проекти подали поки 125.

Комісія схвалила 553 з поданих ОТГ проектів на загальну суму близько 450 млн грн.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, за результатами третього в цьому році засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами інфраструктурних проектів, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

«Минулий рік показав, що об’єднані громади можуть мобілізуватися і використати кошти субвенції досить швидко і, в цілому, ефективно. Але це не означає, що цього року ОТГ можуть не поспішати з подачею проектів. Умови надання субвенції не змінилися, тому зволікання неприпустиме. Кошти, які держава запланувала на розвиток інфраструктури ОТГ, на швидкі позитивні зміни в громадах, мають бути належним чином використані, а не повертатися до держбюджету. Звертаюсь до керівництва ОТГ: якщо потрібна допомога у розробці проектів — не мовчіть. Фахівці Міністерства, спеціалісти регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування готові надати вам підтримку і прискорити процес підготовки проектів. Крім того, ви вже маєте минулорічний досвід і кращі практики ваших колег, користуйтеся ними», — закликав В’ячеслав Негода.

За даними Мінрегіону, найбільш активними є об’єднані громади Закарпатської області – там вже подали проектів на 100 % суми субвенції. Майже розподілили кошти субвенції ОТГ Донецької (залишок 11 %) та Івано-Франківської (залишок 17 %) областей.

У аутсайдерах чотири області: Житомирська, Київська, Миколаївська та Харківська. Від ОТГ цих областей проектів до Мінрегіону поки взагалі не надходило.

Як повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад врегульовано постановою Кабінету Міністрів України № 200 від 16 березня 2016 року.

Стан подання об’єднаними громадами проектів до фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури


Мінрегіон

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.