Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:14:06

Афера на мільйон: чернігівця обдурили у нелегальному обміннику

05.08.2017   08:36

Поліція Чернігова шукає зловмисників, які ошукали підприємця на кругленьку суму.

На лінію «102» зателефонував чернігівці, які в одному з офісних приміщень почули, як у віддаленому кабінеті гупає у двері та кричить чоловік. Виявилося, що шахраї надурили його на мільйон гривень, замкнули наодинці із фальшивими грошима та чкурнули у невідомому напрямку.

Все це сталося за лічені хвилини, чоловік навіть не одразу зрозумів що відбувається. В результаті 40 тисяч доларів, які він планував обміняти на мільйон гривень, опинилися в руках пройдисвітів.

Як встановила слідчо-оперативна група чернігівської поліції, приміщення в цій будівлі аферисти винаймали вже кілька місяців, справно сплачуючи орендну плату.

Шахраї пообіцяли приватному підприємцю вигідно обміняти 40 тисяч доларів і запросили його до себе в офіс.

Прийшовши за вказаною адресою, чоловік дістав гроші та поклав на стіл. Тим часом жіночка, яка проводила операцію з обміну, виклала на стіл акуратно упаковані гривні, як пізніше виявилося – сувенірні. Не встиг клієнт навіть оглянути гроші, як жінку покликали, нібито, віддати печать колезі.

Працівниця офісу вийшла з кімнати, прихопивши з собою долари, і замкнула двері ззовні. Поки потерпілий збагнув у чому річ, минуло кілька хвилин і зловмисники зникли разом зі своє здобиччю.

Наразі за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та займається пошуками зловмисників. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Триває досудове слідство.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини