Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:24:25

ПАТ "Чернігівгаз" провело відкрите обговорення проекту інвестпрограми та структури тарифу на послуги з розподілу природного газу

04.08.2017   09:42Агенцiя

3 серпня у ПАТ «Чернігівгаз» відбулися відкриті слухання щодо проектів плану розвитку компанії на 2017-2026, 2018-2027 роки та структури тарифу на послуги розподілу природного газу на поточний рік.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, представники територіального представництва НКРЕКП в Чернігівській області, громадськості та засобів масової інформації.

Затвердження планів розвитку газорозподільної системи і тарифів на розподіл природного газу територією ліцензійної діяльності Операторів ГРМ (облгазів) входять до компетенції Нацрегулятора.

З метою забезпечення прозорості в прийнятті рішень, а також відповідно до вимог Постанови НКРЕКП від 30.06.2017 року № 866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг», «Чернігівгаз» ініціював проведення відкритого обговорення заходів проекту плану розвитку на 2017-2026, 2018-2027р.р. та необхідності перегляду тарифу для покриття витрат компанії. Попереднє оприлюднення проектів документів на сайті компанії дало змогу забезпечити можливість збору зауважень та пропозицій до їхнього змісту. За визначений Постановою термін (не менше14 та не більше 20 днів) жодної пропозиції або зауваження від громадськості на адресу компанії не надійшло.

Інвестиційна програма ПАТ «Чернігівгаз» спрямована на розвиток і підтримку в надійному стані газотранспортної системи всієї Чернігівської області. Згідно з проектом інвестпрограми, поданої на розгляд Нацкомісії, в поточному році компанія запланувала спрямувати на розвиток газових мереж 62,4 млн грн (з ПДВ). В ході зустрічі також обговорили питання необхідності перегляду і встановлення з 01.10.2017 року економічно обґрунтованого тарифу на розподіл енергоносія для ПАТ «Чернігівгаз», виходячи з річних обсягів транспортування газу 610,5 млн м3.

За результатами зустрічі компанія направила проект інвестиційних програм та звернення про перегляд тарифів з відповідними протоколами до НКРЕКП.

Нагадаємо, в рамках виконання інвестиційної програми 2016 року на обслуговування та підтримку належного стану газогонів «Чернігівгаз» інвестував 41,7 млн грн. (з ПДВ). На сьогодні, згідно з діючим тарифом, встановленим з 01.01 2017 року Постановою НКРЕКП № 2315 від 15.12.2016 року, ПАТ «Чернігівгаз» за одну тисячу кубометрів розподіленого газу отримує 627,50 грн (без ПДВ).

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.