Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:47:25

Реконструкція історичної будівлі міської ради відбувалась у 50-роках минулого століття

29.07.2017   09:40Агенцiя

У будівлі Чернігівської міської ради другий тиждень тривають роботи з ремонту підлоги на ІІ поверсі. Роботи проводить ТОВ «ФІРМА МЖК-СЕРВІС».

Проектну документацію за робочим проектом «Капітальний ремонт підлоги ІІ поверху адміністративної будівлі по вул. Магістратська, 7 в м. Чернігові» кошторисною вартістю 1148519 грн затвердив виконком міської ради.

Проводиться заміна старого покриття на ламінат, перевагами якого є його багатошарова структура, водостійкість, відмінна зносостійкість. На відміну від паркету, ламінат не потребує циклювання, шліфування та покриття лаком, а також догляд за ним дуже простий — прибирання за допомогою засобів, рекомендованих виробником.

Стара підлога впродовж понад 60 років експлуатації була суттєво пошкоджена та місцями прогнила і провалювалась, що було небезпечно як для працівників, так і для відвідувачів. Коментуючи основні складові ремонтних робіт, заступник міського голови Олександр Атрощенко розказав, що спочатку потрібно було зняти старе покриття, капітально відремонтувати балки, вирівняти основу через деякі провалля, перекласти лаги та зверху покласти 2 шари фанери.

- Ремонт проводиться за дорученням міського голови, втім ремонтуються не кабінети, а лише стіни, підлога, тобто, місця загального доступу, які складають перше враження на відвідувачів адміністративної будівлі. Це важливо для підняття іміджу міської влади, адже Чернігівську міську раду відвідують іноземні делегації, мери інших міст України, громадські діячі та інші публічні особи, - сказав Олександр Атрощенко.

 Як відомо, будівля міської ради побудована у 1908 році тоді ще на розі вулиць Магістратської і Олександрівської спеціально для контори Державного банку. Після руйнувань у роки війни, відновлення та реконструкція будівлі відбувались у 1953-1954 роках. Саме у ті часи відбудова проводилась з переплануванням внутрішніх приміщень для міськвиконкому.

На переконання фахівців, важливо зберігати та вчасно ремонтувати історичні будівлі, щоб запобігти їх непоправному руйнуванню. Необхідний належний догляд, щоб наявні вже пошкодження, наприклад, даху, підлоги чи системи водовідведення не спричиняли подальших руйнувань. Тож, краще протистояти руйнуванню історичних об'єктів, а не відновлювати їх, що сьогодні дійсно коштує чималих грошей і ресурсів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини