Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:46:23

Всеукраїнська акція "Знай, тестуй, лікуй!"

29.07.2017   09:35Агенцiя

28 липня Чернігівська обласна громадська організація «Відродження нації» спільно з Благодійною організацією «Чернігівська МЕРЕЖА» провели акцію «Знай, тестуй, лікуй!», присвячену Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами.

Активісти організували безкоштовне тестування та ВІЛ та гепатит С на базі мобільної амбулаторії, а також провели консультування всіх охочих з питань, пов’язаних з ВІЛ/ТБ/вірусними гепатитами.

Під час прес-брифінгу Голова Правління БО «Чернігівська МЕРЕЖА» Мойсеєнко Анжела розповіла про масштаби проблеми та окреслила ситуацію з лікуванням пацієнтів, хворих на гепатит.

«Вірус гепатиту вважається одним з основних факторів ризику для здоров’я людства в цілому», - говорить Анжела Мойсеєнко. «Смертність від цього захворювання постійно зростає та становить 1,3 млн. людей щорічно, що перевищує смертність від СНІДу. Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ, як одна з найвпливовіших пацієнтських організацій України доклала значних адвокаційних зусиль аби у 2017 році до номенклатури державних закупівель було включено новітні та найефективніші противірусні препарати для лікування гепатиту (Софосбувір та Софосбувір/Ледипасвір)». 

Крім того вона наголосила на важливості своєчасного діагностування захворювання та лікування.
 
Про те, як захиститись від гепатиту говорила Семешко Тетяна, лікар-інфекціоніст кабінету «Довіра» Чернігівської міської лікарні №1.
«Захиститись можливо двома способами. По-перше, намагатись уникнути зараження: дотримуватись гігієни (це важливо для захисту від вірусів А і Е), дотримуватись правил безпеки при переливанні крові та статевих контактах (якщо говорити про віруси В і С). По-друге, можна зробити щеплення. Як правило, щеплення надійно захищає людину від інфікуваннями вірусами А і В. Нажаль, щеплення від гепатиту С не існує».

Нагадаємо, що в Україні за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я гепатитом С інфіковано 3% населення, або ж 1,26 млн. осіб. А через відсутність масштабного тестування, як вважає більшість експертів, розповсюдженість вірусного гепатиту С може досягати 3,78 млн. людей.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини