Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 13 грудня, 02:28:49

Харчовикам Чернігівщини розповіли про нові стандарти і вимоги в організації виробництва

28.07.2017   09:57Агенцiя

Законодавчі зміни та сучасні стандарти виробництва у харчовій галузі – тема семінару, який 27 липня відбувся в Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

У заході взяли участь представники обласних служб з контролю за якістю продукції та керівники харчопереробних підприємств області.

Про основні аспекти впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР на виробництві учасникам семінару розповів представник державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» Анатолій Шарамко.


Довідково:

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Серед її переваг – оптимізація процесів, встановлення відповідальності за небезпечність харчових продуктів, раціональне використання обладнання та матеріальних ресурсів, підвищення довіри споживачів і конкурентоспроможності продукції тощо.
Як повідомив доповідач, з вересня минулого року набули чинності загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами, визначені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Вони передбачають наявність програм-передумов системи НАССР у всіх операторів ринку харчових продуктів.
На Чернігівщині такі системи запроваджені на 27 підприємствах, серед яких – ПАТ «Чернігівський молокозавод», ЗАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка», ПАТ «Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», ТОВ «Ніжинський консервний завод», ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат», ПАТ «Сан ІН БЕВ», ТОВ «Нептун», ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод» та інші.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області поінформували присутніх щодо основних норм Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», а також проведення оцінки ризиків підприємств.
Крім того, під час заходу заступник директора Департаменту АПР ОДА подякував представникам харчової промисловості Чернігівщини за те, що їх підприємства гідно представили область на міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2017» та вручив дипломи Учасника виставки і відзнаки облдержадміністрації.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства»

На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства» 10:13

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про включення індустріального парку «НОСІВСЬКІ ГОСПОДАРСТВА» до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Парк створено строком на 30 років на території міста Носівка Ніжинського району. Ініціатором виступає Носівська міська рада.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:11

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 1 пожежу. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

12 грудня: цей день в Україні і світі

12 грудня: цей день в Україні і світі 10:05

День 1388 Російська агресія - Day 1388 Russian aggression

 На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів

На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43

У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини