Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:05:27

Знайти збудник вірусу АЧС та не допустити поширення хвороби

19.07.2017   09:22Агенцiя

Таке завдання поставили фахівці відповідних служб під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській обласній державній адміністрації за участі заступника голови — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

Нагадаємо, днями в особистому підсобному господарстві жителя села Омбиш Борзнянького району зареєстровано загибель свині від африканської чуми.

—   Наразі в районі введені карантинні обмеження. Працюють два пости поліції. Ветеринари здійснили подвірний обхід. Трупи свійських свиней, у яких виявлено африканську чуму, спалено, вивчається питання щодо компенсації власникам витрат. Проводяться сходи сусідніх сіл. Люди розуміють ситуацію і готові виконувати необхідні правила, — повідомила голова Борзнянської райдержадміністрації Віра Проскура.

На 12 годину 18 липня обстежено всі 406 дворів  села Омбиш — 213 жилих, 193 нежилі. Вилучено 24 тварини, а також  15 банок солонини.

Варто зауважити, що спалах АЧС зафіксували ще у кількох областях України. У 2016 році виявлено 81 неблагополучний пункт у 22 областях, з них два — на Чернігівщині.

Детальніше про хворобу у відео від Асоціації свинарів України.

—   Головне управління Держпродспоживслужби в області звернулося до компетентних органів з проханням пришвидшити розслідування фактів порушення інструкції, що і призвело до спалаху хвороби. Особливо детально вивчатиметься робота приватних сільгосппідприємств та лісових господарств. Адже законодавством передбачена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність за нехтування правилами безпеки, — наголосив в.о начальника Головного управління Сергій Чаплієв.

Представники обласного управління лісового та мисливського господарства зазначили, що контролювати стан диких тварин, що мігрують, особливо важко.

—   Ситуація напружена. Наше завдання — не допустити поширення хвороби: максимум роботи з населенням, посилений моніторинг лісових угідь, контроль за дотриманням необхідних заходів біобезпеки. Особлива увага — пошуку збудника хвороби, — акцентувала Наталія Романова.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини