Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:40:34

Колишня безробітна - господиня "Зеленої світлиці"

19.07.2017   08:47

Гармонійне поєднання основних сфер життя — родини та роботи, приносить нам неабияку насолоду та щастя. Яскравим цьому підтвердженням є родина Біликів з Ічнянщини, якій вдалося поєднати сімейне життя, кар’єру та хобі. Сталося це завдяки родинному бізнесу – хутору «Зелена світлиця».

А починалося все не так вже й давно, у 2011 році, коли Ірина, залишившись без роботи, звернулася до районного центру зайнятості за допомогою в працевлаштуванні. Відвідавши семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, вирішила і собі спробувати започаткувати власну справу. Вибір пав на зелений туризм, адже цей вид відпочинку набуває в Україні все більшої популярності, а Чернігівщині є що показати і запропонувати туристам.

Адже, окрім неймовірної флори і фауни, регіон багатий історико-культурними пам'ятками. Задум Ірини підтримала родина. За направленням служби зайнятості безробітна пройшла навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», отримала виплату допомоги по безробіттю одноразово і разом з чоловіком Миколою почала розбудовувати садибу «Зелена світлиця».

Тепер вся родина працює пліч-о-пліч, маючи спільні захоплення, успіхи та турботи.

Розташований на півдні Чернігівської області, у селі Хаєнках, за 5 кілометрів від районного центру – містечка Ічні, родинний хутір «Зелена світлиця» пропонує туристам помилуватися мальовничими краєвидами, подихати свіжим повітрям, поласувати домашніми стравами та насолодитися сільськими радощами: риболовлею, збиранням грибів-ягід, справжньою вільховою лазнею.

Там можна поплавати в басейні, покататися на велосипеді або човні, а взимку - на лижах та санях. До послуг гостей колоритна хата-мазанка та затишні двоповерхові будиночки-зруби, де предмети минувшини, гармонійно поєднуючись з благами цивілізації, забезпечують комфортний відпочинок. Поряд альтанки, зручні лавки, гамак, мангал, місця для вогнищ. На території хутору - сад з плодовими деревами та ягідник, маленька пасіка і невеличка копанка, дитячий майданчик, спортивне поле і навіть банкетна зала, а біля садиби - ліси, луки і річка. Відпочиваючи там, можна податися на екскурсію і ознайомитися з відомими туристичними родзинками Чернігівщини.

Привітні, моторні, завзяті господарі своєю енергією й оптимізмом заряджають всіх відпочивальників. На гостини у родинний хутір приїжджають туристи з усієї України. Є й постійні гості.

«Безпечно. Тихо. Красиво. Чисто. Зручно. Домашньо. Цікаво», - так характеризують відпочинок у своїй садибі її господарі Ірина і Микола Білики, і запрошують до себе всіх, хто втомився від повсякденних турбот та міської метушні.


Юлія Скубан, Ічнянський районний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини