Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:00:01

Сімейне насильство та торгівля людьми - тема обговорення в облдержадміністрації

13.07.2017   08:30Агенцiя

Питання насилля, гендерної рівності та торгівлі людьми були і залишаються актуальними для сучасного суспільства. Проаналізувати ситуацію, що склалася, та розробити шляхи подолання негативних тенденцій на Чернігівщині зібралися члени відповідної Міжвідомчої ради, яку очолює заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

– На жаль, не для кожного його дім – фортеця, особливо прикро, коли від насилля страждають діти. Щодо торгівлі людьми, то практика показує, що це злочин із стрімкою динамікою поширення. Вирішення цих нагальних проблем потребує ефективної взаємодії як відповідних державних органів, так і громадських організацій, – зауважила Наталія Романова.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в області, за перше півріччя цього року складено 1317 адміністративних протоколів щодо насилля в сім’ї, виявлено 18 сімей, де застосовується насильство. На обліку перебуває 1769 осіб. Серед проблемних питань залишається неможливість виокремлення жертви із сім’ї. Багато людей відмовляється скористатися послугами кризового центру, осільки бояться наслідків такого рішення після повернення додому. Неможливість залишити домашнє господарство заважає сільським жителям приїхати до Чернігова за допомогою в Центр соціально-психологічної допомоги.

Про роботу з дітьми, постраждалими від насильства в сім’ї, доповіла заступник начальника Служби у справах дітей ОДА Юлія Олифіренко. Так, за І півріччя цього року в області проведено 500 профілактичних рейдів. Виявлено 183 дитини, які потребували соціально-правової допомоги.

Станом на перше липня на обліку служб у справах дітей області налічується 1113 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в тому числі 29 дітей, які зазнали насильства в сім’ї.

За словами Юлії Олифіренко, дієвим інструментом надання допомоги дітям, які стали жертвами насильства чи жорстокого поводження, є діяльність центрів соціально-психологічної реабілітації. Також працює лінія психологічної допомоги «Телефон довіри» 0-800-500-241.

Обговорили під час засідання і проблему торгівлі людьми. Зокрема наголошувалося, що в Україні ситуація із поширенням рабської праці особливо загострилася з 2014 року у зв’язку із появою вразливої категорії громадян, постраждалих внаслідок російської агресії.

Начальник відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Руслана Нагорна зауважила, що в області діє Комплексна обласна програма підтримки сім’ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, яка передбачає фінансування заходів інформаційно-просвітницького спрямування. За словами чиновниці, у першому півріччі до Департаменту звернулися 5 осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми. Всього ж в області цьогоріч статус постраждалого отримали 7 осіб.

Члени Міжвідомчої ради відзначили, що питання, розглянуті на засіданні, потребують об’єднання зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів та громадськості. Наголошувалося на необхідності посилити взаємодію всіх суб’єктів, покликаних реалізовувати заходи сімейної політики, протидії торгівлі людьми.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини