Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:03:05

Задоволено позов прокурора про скасування розпорядження про надання дозволу на розробку проекту із землеустрою

06.07.2017   07:46

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора та скасовано розпорядження Новгород-Сіверської районної державної адміністрації про надання землевпорядним організаціям дозволу на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 100 га вартістю 2,4 млн. грн., право оренди яких підлягає продажу окремими лотами на земельних торгах, у формі аукціону.

Приводом для оскарження розпорядження стало те, що з 2012 року договори на розробку проектів землеустрою із землевпорядними організаціями не укладені, землевпорядна документація не розроблена, ділянки в оренду не передані.

Викладене свідчить, що упродовж 5 років розпорядження залишилось нереалізованим, що порушує інтереси держави та, як наслідок, підлягає скасуванню.

Крім того, невикористання землі призводить до погіршення її якості та властивостей в цілому, ставить під загрозу подальше її ефективне використання, забезпечення збереження та відтворення природної цінності, а також унеможливило надходження коштів до бюджету.

Судом підтримано позицію прокурора та спірне розпорядження органу влади скасовано.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини