Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:12:27

Активісти спіймали браконьєрів-лісорубів

03.07.2017   08:11

У ніч з п’ятниці на суботу громадські інспектори екологічної інспекції з Ніжина та лісники провели операцію внаслідок якої були спіймані браконьєрів, які на території Куликівського та Чернігівського районів знівечили за ради легких грошей 27 дубів.

Це найбільша порубка за останні 10 років. Їх затримали «на гарячому» після нічної погоні, вилучили знаряддя злочину -- бензопилку.

Злочинців доставлено в Куликівській райвідділок. Державі нанесено збиток більше ніж на четверту міліона гривень. Приємно, що працівники поліції вчасно відреагували на виклик та при затриманні виявили професіоналізм.

Браконьєри 1996, 1995, та 1994 років народження, двоє з них вже судимі за крадіжку лісу, по двох відкрито кримінальне провадження. Підчас затримання по відношенню до працівників поліції поводили себе надзвичайно зухвало.

Лише після профілактичної бесіди з активістами злочинці заспокоїлися. заспокійливих заходів: стали чемними та вихованими і погодилися якнайшвидше поїхати до відділка.

-- «Цинічність браконьєрів полягає в тому, --- зазначає активіст  Олександр Максимець, -- полягала в тому що все дерево їм не потрібно. Їм треба лише 2-3 метра, ті що від корня, а решту просто залишають. така деревина просто на 1500 грн дорожча за 1 м кубічний ніж звичайна.

Засліплені шаленою наживою, браконьєри пиляючи дуби витолочили пшениці більше ніж змогли б з'їсти за все життя.

Можливо, хтось зможе надати інформацію (анонімно) про цих осіб? З ким "працюють", на яку пилораму везуть деревину, де ховають автівку (УАЗ, бортовий)».


Олександр Ясенчук

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.