Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:51:24

Урочистий випуск Академії ДПтС-2017

01.07.2017   09:35Агенцiя

30 червня на Красній площі Чернігова відбувся другий випуск молодих фахівців Академії Державної пенітенціарної служби. Парад випускників приймав ректор Академії ДПтС – полковник внутрішньої служби Олексій Тогочинський.

На урочистий захід прибули  заступник Міністра юстиції Денис Чернишов, заступник Міністра освіти і науки Роман Греба, народний депутат Олександр Кодола, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Дипломи державного зразка вручили 324 випускникам, 171 отримав спеціальне звання «лейтенант внутрішньої служби». А 20-ом курсантам поважні гості вручили дипломи з відзнакою.

З напутнім словом до випускників звернувся голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Зокрема, він зазначив: «Ви отримали довгоочікувані дипломи, більшість із вас отримала погони. Ви не тільки отримали вищу освіту, ви отримали перше в житті звання – лейтенант. Навчання і юність закінчилися. Бажаю, щоб на життєвому шляху ви гідно пройшли всі випробування».

До курсантів звернувся заступник Міністра юстиції Денис Чернишов: «На вас покладено велику місію захисту суспільства і перебудови мислення тих, хто потрапив за ґрати. І тих, хто буде працювати в цивільних закладах, також вітаю і дуже прошу нести ті паростки, які заклали у вас ваші викладачі».

Заступник Міністра освіти і науки Роман Греба привітав випускників такими словами: «Я бачу ваше натхнення і вірю, що ви зможете все, ви зможете гідно вступити в це життєве море і ви своєю енергією зміните Україну».

Розділити незабутні миті з випускниками прийшли також їхні рідні та близькі. Привітала випускників і подякувала керівництву і викладачам Академії від імені батьків мати випускника Тетяна Прохоренко.

Випускники вшанували пам’ять загиблих за свободу і незалежність України, поклавши квіти до Братської могили, Меморіальної дошки загиблим у зоні АТО і героям Небесної сотні.

Синхронність рухів і злагодженість дій продемонстрували курсанти у виконанні стройових вправ плац-параду. Наприкінці свята молодих фахівців, курсантів, колектив Академії ДПтС і всіх гостей благословив військовий капелан, настоятель церкви Святих мучеників Чернігівського князя Михаїла і боярина Федора протоієрей Олег Сіренко.

Урочистим маршем молоді лейтенанти рушили у самостійне життя, весело підкидаючи вгору пригорщі монет. Фінальним акордом стало фотографування з почесними гостями.


За повідомленням прес-служби Академії ДПтС
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини