Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:46:21

Третє засідання Громадської ради - про організаційні питання та соціальні проблеми

30.06.2017   11:06Агенцiя

Третє засідання нинішньої Громадської ради при облдержадміністрації відбувалося 29 червня доволі динамічно. На порядку денному стояло сім питань, які вдалося розглянути менше ніж за дві години.

Члени Громадської ради підтримали звернення профспілкової організації «Чернігівська профспілка підприємців “Єдність”» про відкликання своєї представниці Світлани Жимолостнової з Громадської ради, затвердили Регламент своєї роботи, вилучили з порядку денного питання про орієнтовний план роботи Громадської ради, вирішили звернутися до голови ОДА з пропозицією включити голів комітетів Громадської ради до колегій та інших консультативно-дорадчих органів структурних підрозділів ОДА.

Найбільш обговорюваними були звернення комітету з питань формування і реалізації державної політики до обласної ради, а також пропозиція комітету охорони та використання культурної спадщини провести зустріч за круглим столом стосовно реконструкції історичної частини Чернігова.

Голова комітету з питань формування і реалізації державної політики Володимир Демиденко озвучив пропозицію обласній раді ініціювати процедуру переведення з державної до комунальної власності мереж енергопостачання. На його думку, це не лише має принести додаткові кошти до бюджетного кошика, а й позитивно вплинути на стан самих мереж. У своєму виступі він посилався на позитивний досвід Славутича, до бюджету якого енергопостачальні організації сплачують щомісяця по кілька мільйонів гривень.

Голова іншого комітету Костянтин Ягодовський запропонував за ініціативи Громадської ради при ОДА провести 6 липня зустріч за круглим столом, де з’ясувати, на якій підставі міська рада Чернігова оголосила тендер на проведення робіт з реконструкції парку Коцюбинського у Чернігові, якщо ця територія перебуває у державній власності. Члени Громадської ради підтримали обидві ці пропозиції.

Не залишились вони байдужими й до долі працівників та пацієнтів одинадцятого відділення Обласної психоневрологічної лікарні, розташованого в обласному центрі на вулиці Мазепи, 3. Приміщення цієї медустанови перебуває у вкрай незадовільному стані, а колектив побоюється скорочень внаслідок оптимізації мережі.

Попри запевнення керівників галузі охорони здоров’я області, що колектив нічого й нікого не втратить через зміну статусу установи, на засіданні Громадської ради було вирішено ініціювати створення робочої групи при постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО. До робочої групи делеговано сім представників Громадської ради.

Останнім було затвердження бланку посвідчення члена Громадської ради при ОДА. Для цього навіть довелось вносити зміни до порядку денного, оскільки спочатку передбачалося, що такий документ видаватиметься тільки членам Президії. Але тепер, за рішенням Громадської ради, відповідне посвідчення матимуть всі її члени, які того забажають.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини