Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:01:02

Як захистити права споживачів

13.06.2017   13:04Агенцiя

Аналіз звернень громадян на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області свідчить про недостатню обізнаність людей щодо їхніх прав.

Такого висновку дійшли учасники нещодавньої наради, на якій розглядались підсумки роботи служби в першому кварталі цього року.

Тож вирішили активізувати інформаційно-просвітницьку роботу серед жителів Чернігівщини, аби роз’яснити їхні права як споживачів.

Головне управління Держпродспоживслужби в області за підтримки голови облдержадміністрації Валерія Куліча розпочало проведення «виїзних приймалень» громадян у населених пунктах регіону. Фахівці служби надаватимуть консультації з питань захисту прав споживачів, безпечності харчових продуктів та ветеринарії, санітарного та фітосанітарного законодавства, у сфері насінництва та розсадництва, а також застосування державного регулювання цін.

Зокрема, перший соціальний діалог у форматі «виїзної приймальні» відбувся минулого тижня в Чернігівському районі за участі голови райдержадміністрації Віктора Коржа.

Жителі району отримали консультації та роз’яснення стосовно якості надання послуг, у тому числі водопостачання (температурного режиму води) і теплопостачання населення (кількості нарахувань за спожиту теплову енергію).

Також людей цікавили питання регуляції цін на харчові продукти, граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об’єктах та на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів. Загалом розглянуто 24 звернення.

Така практика роботи, на думку керівництва служби, сприятиме посиленню співпраці з місцевими органами влади та засобами масової інформації у сфері захисту прав споживачів.

Крім того, створюватиме в регіоні умови для реалізації прав та інтересів як громадян, так і суб’єктів господарювання. Забезпечуватиме дієвий контроль за станом споживчого ринку.

Читати також:  Держпродспоживслужба області підбила проміжні підсумки роботи

 
За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини