Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:31:14

Аварія на каналізаційному колекторі по вулиці Шевченка

03.06.2017   14:25

Другого червня під час проведення ремонтно-відновлюваних робіт по вулиці Шевченка, екскаватор КП «Чернігівводоканал» однією з опор провалився під асфальтне покриття на тротуарі поруч з будинком № 48.

Як визначили пізніше, вимивання ґрунту з-під асфальту сталося в наслідок руйнації самопливного залізобетонного колектору діаметром 600 мм який проходить вздовж вулиці Шевченка.

Каналізаційні мережі Чернігова сягають понад 320 км. При цьому ветхих і аварійних мереж нараховується більше 160 км. Багато колекторів виконувалось із залізобетону, який під впливом газової корозії та часу обвалюється у самих несподіваних місцях.

Так, під час проведення робіт на проїзній частині дороги навпроти будинку №48 по вулиці Шевченка сталося обрушення асфальту на тротуарі, де стояв працюючий екскаватор. Як виявили пізніше, під асфальтним покриттям тротуару вже давно нічого не було і сам асфальт тримався, як то кажуть, на чеснім слові. Об’єми ґрунту, який було вимито з-під асфальту, перевищують п’ять метрів кубічних. В цьому місці відбулася руйнація самопливного каналізаційного колектору Д=600 мм, збудованого ще у 1964 році.

Місце провалу асфальтного покриття було огороджене службою каналізаційних мереж. У вівторок, 6 червня розпочнеться робота з обстеження каналізаційного колектору за допомогою телеметрії. Якщо будуть виявлені додаткові аварійні ділянки, терміни ремонту можуть затягнутися. Взагалі ремонтні роботи планується завершити до кінця наступного тижня.  

На даному каналізаційному колекторі наразі підключене КП «Чернігівське тролейбусне управління» та приватний сектор по вулицях Шевченка та Академіка Павлова. Відключення каналізації не проводилося. Ситуація контролюється каналізаційною службою КП «Чернігівводоканал» і витоки каналізаційних вод на поверхню –унеможливлені.


Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.