Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:41:44

У Чернігові говорили про ЦНАПи

01.06.2017   10:54Агенцiя

30 травня в обласному центрі відбувся практикум на тему «Організація надання адміністративних послуг в громаді. Створення і організація діяльності Центрів надання адміністративних послуг».

Захід було організовано та проведено у рамках проекту «ПУЛЬС» (розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні) який проводить Асоціація міст України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин акцентував увагу учасників практикуму на важливості та актуальності питань надання адміністративних послуг населенню та функціонування Центрів надання адміністративних послуг в громадах.

Модератор практикуму – Микола Овсяник детально висвітлив питання організації надання адміністративних послуг населенню. При цьому особливу увагу присутніх було звернуто на перелік адміністративних послуг та вимоги щодо їх надання, з посиланням на відповідні законодавчо-нормативні акти з даного питання.

Посилаючись на підсумки роботи за 2014-2016 роки та перший квартал 2017 року він проаналізував та запропонував учасникам практикуму механізми підвищення ефективності та якості надання адміністративних послуг жителям громади.

Також модератором було зроблено акцент на переліку підстав для відмов у наданні адміністративних послуг та термінах розгляду спірних питань, які, як правило, виникають або можуть виникнути між одержувачем та надавачем цих послуг.

Продовженням заходу стало практичне заняття і заповнення учасниками форми відмови з надання адміністративних послуг, що викликало жваву дискусію серед присутніх.
У підсумку практичного заняття проведений майстер-клас щодо заповнення відповідної заявки на адміністративні послуги, розглянуті зразки інформаційних технологічних карток за наданою формою.

В другій частині практикуму розглянули нормативно-правову базу створення Центрів надання адміністративних послуг, їх штатний розпис, функціонування довідково-інформаційної системи, умови їх функціонування та фінансування, взаємодію центрів з органами влади на місцях та жителями громади.


Децентралізаційний марафон

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.