Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:04:28

Поліція Чернігівщини виявила п’ять вантажівок з львівським сміттям

31.05.2017   14:09

Сьогодні близько опівночі в Бобровицькому районі наряд поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області спільно з групою реагування патрульної поліції Бобровицького відділення поліції зупинили п’ять вантажівок з львівським сміттям.

Біля села Нова Басань Бобровицького району, на трасі «Київ-Суми», правоохоронці помітили дві фури з номерними знаками західних областей. При перевірці документів у водіїв, з’ясувалося, що в контейнерах знаходяться побутові відходи з міста Львова. Згідно товарно-транспортних накладних, вантаж прямував до Дніпропетровської області.

Поки розбиралися з вантажівками, з темряви виринули ще три трейлери. Ці машини теж виявилися завантажені львівським сміттям. Водії зазначили, що везуть сміття у Київську область. Відправником всіх п’яти вантажівок, згідно документів, є одна і та ж фірма. В контейнері кожного авто — по 20 тонн відходів.

На місце події прибули слідчо-оперативна група та керівництво Бобровицького відділення поліції.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України  (забруднення або псування земель), яке карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Готується клопотання до суду щодо арешту автомобілів.

До речі, затримання мандрівного львівського сміття стало можливим завдяки вжитим оперативно-профілактичним заходам. Це вже не перший випадок появи на Чернігівщині побутових відходів з міста Лева, тому керівництвом ГУНП було прийняте рішення щодо посилення нарядів з нагляду за дорожнім рухом та груп реагування патрульної поліції в районах, що межують з Київською та Полтавською областями, особливо в нічний час доби. Як результат – чергова порція мандрівного сміття не зіпсувала навколишнє середовище.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини