Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:38:26

Фальсифікаторів, які збували алкогольний сурогат через сторінку в соцмережі "ВКонтакте", викрили співробітники податкової міліції області

23.05.2017   11:13Агенцiя

Підпільний цех, в якому виробляли небезпечний для здоров’я фальсифікат, був розташований у Чернігові, в приватному будинку.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області розповіли, що фальсифікатори виглядом елітних алкогольних напоїв відомих марок («ABSOLUT», «Finlandia», «Jelzin», «Пшенична») збували споживачам небезпечний для здоров’я напій.

Для збуту оптовим покупцям злочинці використовували мережу Інтернет: реалізація продукції здійснювалась через відкриту сторінку в російській соціальній мережі «ВКонтакте».
Додаткову загрозу для здоров’я споживачів становило й те, що реалізація фальсифікату здійснювалась не в традиційних скляних пляшках, а в пластикових пакетах («bag-in-box») об’ємом по 10 та по 2 літри.

За результатами обшуків, проведених співробітниками податкової міліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, вилучено 500 літрів готового до реалізації фальсифікату та 540 літрів спирту.

Зловмисники добре облаштували незаконне виробництво. Адже обладнання «підпільного цеху» дозволяло виготовляти 1500 літрів  фальсифікату щодня. З підпільного цеху податківці вилучили знаряддя для виготовлення сурогату, комп’ютерне обладнання, фурнітуру, порожню тару для упаковки популярних торгових марок, пластикові ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей перевищує 200 тис. гривень.

На даний час триває досудове розслідування, здійснюється відбір зразків рідини для проведення експертного дослідження.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.