Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:17:25

У Чернігові проводять тестові налаштування GPS-моніторингу в громадському транспорті

23.05.2017   09:16

Представниками фірми ТОВ «Дозор Україна», яке раніше перемогло в конкурсі на встановлення GPS-моніторинг у Чернігівському громадському транспорті, було проведене перше спільне навчання з працівниками Управлінням транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради та перевізниками міста по використанню програмного забезпечення «DozoR».

За допомогою цього програмного продукту в Чернігові буде здійснюватися GPS-моніторинг у громадському транспорті.

Станом на сьогодні в тестовому режимі з цим обладнанням вже працює частина автобусів на таких маршрутах, як №17, 27, 37, 8. Найближчим часом GPS-трекери будуть встановлені на всьому громадському транспорті міста.

При презентації програми представники фірми «Дозор Україна» показали дієві інструменти для достовірної аналітики й оцінки ефективності маршрутизації міського транспорту. Програмним забезпеченням «DozoR» можна за будь-який обраний період часу відстежувати переміщення транспорту, робити звіт щодо пробігу, мотогодин, про перевищення швидкості, час зупинок і стоянок, робочий час водія. Система будує автоматичні звіти по невиконанню рейсів і графіків руху, дає можливість порівняти планову та фактичну роботу як кожної одиниці міського транспорту, так і окремих перевізників.

Після повного запровадження системи GPS-моніторингу в громадському транспорті міста мешканці та гості Чернігова матимуть змогу в онлайн-режимі через смартфон відстежувати місцезнаходження і фактичний час прибуття кожного транспортного засобу на всіх зупинках міста за допомогою мобільного додатку DozoRCity або його веб-версії http://city.dozor.tech.

Нагадуємо, що ТОВ «Дозор Україна» взяла на себе інвестиційні зобов’язання для покращення транспортної інфраструктури міста.
Так, у Чернігові незабаром з’явиться п’ять «розумних» зупинок, які матимуть наступні функції:
- табло-прогнозування часу фактичного прибуття транспорту на дану зупинку;
- безкоштовний для очікуючих пасажирів доступ до Інтернет через Wi-Fi;
- камеру відеоспостереження;
- USB-порти підзарядки мобільних пристроїв;
- мапу транспортних маршрутів міста;
- сучасний естетичний та ергономічний дизайн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.