Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:10:53

З початку нересту на Чернігівщині зафіксовано 73 порушення – рибоохоронний патруль

11.05.2017   12:52Агенцiя

Станом на 8 травня працівниками Управління Держрибагентства в Чернігівській області виявлено 73 порушення рибоохоронного законодавства, з них 54 порушення були грубими.

В ході рибоохоронний заходів вилучено 233,35 кг риби та 94 заборонених знарядь лову. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 37,4 тис. грн.

Так, 4 травня в ході рибоохоронного рейду на забоці р.Десна, в районі с.Вознесенське, Чернігівського району Чернігівським рибоохоронним патрулем було виявлено порушення. Мешканець м.Чернігова здійснював незаконний виловив риби зяберними сітками в кількості 6 шт. Громадянин виловив риби в кількості: синець – 6 шт., плітка – 5 шт., плоскирка – 2 шт., чехоня – 4 шт., окунь – 5 шт., карась сріблястий – 3 шт., лящ – 2 шт. Збитки складають 2023 грн.

7 травня під час проведення рибоохоронного рейду в урочищі «Замглай», поблизу смт. Замглай, Ріпкинського району, Чернігівської області рибоохоронним патрулем Чернігівщини було зафіксовано 2 громадян, що здійснювали вилов також зяберною сіткою. Порушники виловили 13 кг риби в тому числі червонокнижного  карася золотого в кількості 2 штуки. Також у порушників було виявлено рибу в кількості: карась сріблястий – 147 шт., плітка – 3 шт. Сума збитків склала  3414 грн.

В той же день, рибоохоронним патрулем було виявлено ще одне порушення на р.Дніпро в урочищі «Речище», поблизу с. Мньов, Чернігівського району. Затримано мешканця м.Славутич, Київської області, який двома  сітками зяберними виловив 10 кг риби: синець – 21 шт., плоскирка – 6 шт., карась сріблястий  –  3 шт., в’язь – 3 шт., білизна – 1 шт., лящ – 6 шт. Збитки склали 3723 грн.

На всіх порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Справи направлено до Ріпкинського та Чернігівського районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

Нагадуємо, якщо ви помітили порушення правил рибальства чи збуту біоресурсів (риби), прохання оперативно повідомляти про це на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей