Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:03:52

Поліція викрила кримінальне правопорушення у бюджетній сфері

03.05.2017   10:46

Управлінням захисту економіки в Чернігівській області під час відпрацювання використання коштів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку області викрито факт розтрати бюджетних коштів під час державних закупівель.

Наприкінці минулого року між Борзнянською міською радою та комерційним товариством за результатами відкритих торгів було укладено 2 договори підряду щодо проведення поточного ремонту місцевого дитсадку на загальну суму 1,3 млн. грн.

Тоді ж були складені та підписані акти приймання виконаних будівельних робіт, на рахунок виконавця робіт Борзнянською міською радою було перераховано бюджетні кошти в сумі 1,3 млн. грн., хоча проведені роботи були набагато завищені.

Проведеною ревізією Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області встановлено, що сума, вказана в актах виконаних робіт з поточного ремонту дитячого садка в м. Борзна, завищена на 170 тисяч гривень.

Зловживаючи службовим становищем, посадові особи Борзнянської міської ради та службові особи комерційного товариства внесли та затвердили недостовірні відомості в актах виконаних робіт, що призвело до привласнення бюджетних коштів в сумі 170 тисяч гривень.

В рамках кримінального провадження поліцією проведено санкціоновані обшуки в приміщеннях Борзнянської міської ради, підрядної організації та за місцем мешкання директора комерційного товариства. Вилучено документи та інші докази, які встановлять істину у кримінальному провадженні.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Управління захисту економіки в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.