Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:43:35

Рятувальники провели спеціальні навчання з ліквідації пожеж на об'єктах нафтогазовидобувного комплексу

24.04.2017   07:42

У період з 19 по 20 квітня на території Спеціального авіаційного загону ДСНС України, що дислокується у м. Ніжині проводилися навчально-методичні збори керівного складу територіальних органів та підрозділів ДСНС України.

Під час теоретичної частини учасників зборів ознайомили з досвідом роботи зведеного загону оперативно-рятувальної служби Чернігівської області щодо гасіння масштабних пожеж на об'єктах нафтогазовидобувного комплексу, які мали місце у 90-х роках на Гнідинцівському газопереробному заводі, а також газових свердловинах Мільківського і Скороходівського газових родовищ у Прилуцькому й Талалаївському районах.

21 квітня у рамках зборів відбувся другий практичний етап — спеціальне навчання з ліквідації пожеж на об’єктах нафтогазовидобувного комплексу. 

Проводилися вони на полігоні психологічної підготовки пожежників 5-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області, що у с. Світличне Варвинського району. У даних навчаннях взяли участь керівний склад ДСНС України, територіальних підрозділів, особовий склад Чернігівського та Полтавського гарнізонів оперативно-рятувальної служби, а також викладацький склад і курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Слід зазначити, що полігон де проходили тренування, був збудований з метою підготовки особового складу до дій за призначенням, адже видобуток нафти і газу, який на Півдні Чернігівщини було розпочато ще у 1959 році, створює підвищену пожежну небезпеку для населення і територій.

В ході практичної частини спеціальних навчань проводилося гасіння полум’я у відкритому резервуарі з нафтопродуктами, який має площу близько 1000 кв.м., на технологічних установках по переробці газу й стабілізації нафти, а також з ліквідації горіння потужного газового фонтану. На вищезазначених етапах також набували досвід роботи з пожежно-рятувальним обладнанням курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Також з метою координації дій наземних сил і засобів управління у надзвичайних ситуаціях залучено особовий склад та вертоліт МІ-8 МТ спеціального авіаційного загону ДСНС України.

Загалом у навчаннях взяли участь близько 300 чоловік особового складу та понад 20 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. Всі підрозділи відпрацювали поставлені завдання на високому професійному рівні, оперативно та злагоджено. Кожний з рятувальників продемонстрував витривалість, сміливість, рішучість, чіткість дій та високий рівень підготовки.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.