Найбільше українцям смакує картопля
Найпопулярнішим продуктом харчування в раціоні українців є картопля. Про це повідомив Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, головний позиштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я.

Дієтологи, оцінюючи корисність продуктів, користуються моделлю світлофора. Зеленим кольором позначають корисні продукти, жовтим -- менш корисні, натомість червоним -- ті, які жодної користі людському організму не дають.
Картопля, зі слів пана Швеця, належить до продуктів, які позначають жовтим кольором. Вона має як корисні властивості, так і недоліки.
Другим у раціоні українців йде буряк. Як наголосив пан Швець, це надзвичайно корисний продукт.
А на третьому місці -- хліб. "До хліба українського виробництва є багато претензій, -- зазначив президент Асоціації дієтологів України. -- Соціальні види хліба
виготовляють лише з рафінованого борошна. Натомість здоровий хліб -- цільнозерновий".
Ще в українському хлібі є дуже багато солі.
Четверту позицію в раціоні українців займають алкогольні напої.
Останні новини Чернігівщини

18 вересня: цей день в Україні і світі 08:15
ДЕНЬ 1304 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1304 RUSSIAN AGRESSION
Сучасні технології проти раку: у Чернігові обговорили досягнення ядерної медицини 17:07
Фахівці з ядерної медицини, радіаційної онкології та суміжних галузей з різних регіонів України зібралися в Чернігові, щоб обговорити сучасні досягнення ядерної медицини в Україні
На Чернігівщині службовця підозрюють у розтраті понад 200 тисяч гривень з програми «єВідновлення» 17:03
Службовець сільради Ніжинського району підозрюється у розтраті понад 200 тис. грн бюджетних коштів на відновленні пошкодженого житла
Назарій Остапчук — чемпіон світу з пара-армрестлінгу! 12:16
З 10 до 23 вересня в місті Албена (Болгарія) відбувається чемпіонат світу з пара-армрестлінгу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.
