Найбільше українцям смакує картопля
Найпопулярнішим продуктом харчування в раціоні українців є картопля. Про це повідомив Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, головний позиштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я.
					Дієтологи, оцінюючи корисність продуктів, користуються моделлю світлофора. Зеленим кольором позначають корисні продукти, жовтим -- менш корисні, натомість червоним -- ті, які жодної користі людському організму не дають.
Картопля, зі слів пана Швеця, належить до продуктів, які позначають жовтим кольором. Вона має як корисні властивості, так і недоліки.
Другим у раціоні українців йде буряк. Як наголосив пан Швець, це надзвичайно корисний продукт.
А на третьому місці -- хліб. "До хліба українського виробництва є багато претензій, -- зазначив президент Асоціації дієтологів України. -- Соціальні види хліба 
виготовляють лише з рафінованого борошна. Натомість здоровий хліб -- цільнозерновий".
Ще в українському хлібі є дуже багато солі.
Четверту позицію в раціоні українців займають алкогольні напої.
Останні новини Чернігівщини
Послуги без бар’єрів: у Бобровицькій громаді працює мобільний ЦНАП 09:43
На Бобровиччині команда місцевого Центру надання адміністративних послуг щодня працює над тим, аби послуги були доступні кожному — у лікарні, в старостаті чи просто вдома у громадян.
Прилуцькі поліцейські скерували до суду кримінальне провадження щодо підозрюваної у грабежі 09:11
Слідчі Прилуцького районного відділу поліції завершили досудове розслідування та передали до Прилуцької окружної прокуратури обвинувальний акт щодо 23-річної мешканки Ніжина, яка відкрито заволоділа товаром із магазину.
Відбулося засідання обласної архітектурно-містобудівної ради 08:50
Під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Курені відбулося чергове засідання обласної архітектурно-містобудівної ради.