Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:53:02

Марина Порошенко: Інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього. ФОТОрепортаж

22.04.2017   09:40Агенцiя

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Чернігівську область із робочим візитом.

Перша леді взяла участь у триденному спеціалізованому тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який проводить Благодійний Фонд Порошенка. Навчальний курс пройшли понад 70 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій Чернігівщини.

Марина Порошенко повідомила, що Чернігівська область увійшла до п’ятірки регіонів, у яких системно буде впроваджуватися інклюзивна освіта. Наразі в рамках національного проекту Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області працюють над створенням і розвитком інклюзивного освітнього середовища для «особливих» дітей у загальноосвітніх школах.

За словами дружини Глави держави, інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього. «Вона дозволяє учням з особливими освітніми потребами краще реалізувати свій потенціал у навчанні, порівняно з однолітками в неінклюзивному середовищі. Більше того, інклюзія позитивно впливає на подальші життєві перспективи таких дітей після закінчення середньої школи. Зокрема, підвищує шанси на  працевлаштування та реалізацію у житті», - зазначила вона.

Марина Порошенко та голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч підписали Меморандум про співпрацю щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища на Чернігівщині.

І вже як партнерам дружина Президента вручила голові Чернігівської ОДА дизайн-проект сучасної Медіатеки.  Найближчим часом такі інтерактивні бібліотеки будуть створені в інклюзивних школах регіону.

За статистикою сьогодні в Чернігівській області лише 11 % шкіл надають освітні послуги за інклюзивною формою навчання – 62 навчальних заклади. У них навчається 116 учнів з особливими освітніми потребами. Однак лише 29% «особливих» дітей регіону охоплені інклюзією.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.