Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:59:45

"Чернігівгаз" організував спецвишкіл для бригад служби "104"

21.04.2017   15:12Агенцiя

20 квітня на навчально-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» провело змагання з ліквідації надзвичайної ситуації.

В ході змагань бригади аварійної служби газу відпрацювали взаємодію під час локалізації пожежі на газифікованому об`єкті та надання першої медичної допомоги постраждалій особі.

За легендою навчань, на газифікованому об`єкті трапилась пожежа. Випадковий перехожий зазнав поранень – переламав гомілку. За лічені хвилини на місце події прибула аварійна бригада. Газовики ліквідували пожежу та надали долікарську допомогу постраждалому – провели огляд, знеболили місце переламу, наклали шину та транспортували до машини швидкої допомоги.

В газовій компанії періодична перевірка знань та оперативності роботи спеціалістів, в тому числі їх медична підготовка, проводиться раз на рік. Однак, володіти лише теоретичними знаннями – недостатньо. Саме тому «Чернігівгаз» проводить практичні тренування під час яких фахівці можуть відпрацювати свої навики та застосувати знання на практиці.

«Фахівці аварійної служби повинні бути готовими до різних ситуацій. І саме такі змагання дають змогу показати свої вміння на практиці. Коли трапляється надзвичайна ситуація пов`язана з газом, то аварійна служба «104» опиняється на місці події однією з перших, і дії фахівців мають бути безпомилковими. При цьому, фахівцям потрібно оперативно перекрити газопостачання, щоб не допустити вибуху й руйнувань, та разом з тим, врятувати постраждалих – у разі потреби евакуювати, надати першу допомогу», - розповідає начальник аварійно-диспетчерської служби «Чернігівгазу» Євген Денисенко.

Захід був приурочений відзначенню всесвітнього Дня охорони праці. З огляду на те, що технічному персоналу «Чернігівгазу» доводиться постійно працювати в умовах підвищеної небезпеки, компанія приділяє значну увагу популяризації даної теми.

«За нинішніх умов, коли Україна заявила про свій намір приєднатися до Європейського Союзу, кожен роботодавець зобов`язаний тримати курс на впровадження європейських систем та методик управління охороною праці. Тому «Чернігівгаз» робить все можливе, аби створити належні умови праці співробітникам. Адже якими б вагомими не були виробничі результати, вони не можуть компенсувати людині втраченого здоров'я, а тим більш життя», - підкреслила голова правління «Чернігівгазу» Алла Ярова.

Окрім контролю за дотриманням правил безпеки на робочому місці, підприємство фінансує низку програм, спрямованих на попередження виробничого травматизму та покращення умов праці газовиків. Так, в 2016 році на їх реалізацію було витрачено понад 1,5 млн грн. Найбільші статті витрат – це придбання спецодягу, спецвзуття і засобів індивідуального захисту - майже 1 млн грн., проведення медичних оглядів – 66,5 тис грн., а також цільові навчання з охорони праці – 36 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.