Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:17:57

Митники та прикордонники скоординували дії на кордоні

20.04.2017   08:05Агенцiя

Координація дій фіскальної та прикордонної служб для посилення захисту українського кордону та вдосконалення обміну інформацією стали основними темами обговорення під час спільної відеоселекторної наради Державної фіскальної служби та Адміністрації Державної прикордонної служби України.

У заході взяли участь в.о. Голови ДФС Мирослав Продан, перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, керівники структурних підрозділів ДФС, ДПС, митниць та регіональних управлінь Держприкордонслужби.

Голова ДФС відзначив позитивні зрушення у спільній роботі працівників обох служб, яка передбачена Угодою про обмін інформацією, підписаною днями між ДФС та Державною прикордонною службою України. «Це знакова подія, оскільки раніше нам не вдавалося знайти спільний погляд на механізм доступу прикордонників до інформаційного продукту митниці і митників до інформаційного продукту прикордонників», - наголосив Мирослав Продан.

За його словами, це спрощує низку митних формальностей, скорочує час митного оформлення, а відтак, покращує сервіс при перетині митного кордону України.

Перші результати такої співпраці отримані під час реалізації пілотного проекту на пункті «Нові Яриловичі».

«Відпрацювавши механізми співпраці на пункті пропуску Чернігівської митниці, ми будемо поширювати набутий досвід на всю територію України», - підкреслив Мирослав Продан.

Учасники заходу обговорили прискорення проходження митного та прикордонного контролю, розбудову та модернізацію пунктів пропуску. Зокрема, розглядалася можливість запровадження спільного контролю у міжнародному пункті пропуску «Кучурган - Первомайськ», міжнародного руху в пункті пропуску «Бронниця - Унгурь». Крім того обговорювалися шляхи покращення інфраструктури та обслуговування задля уникнення черг на державному кордоні з країнами ЄС.

«Тільки спільними зусиллями митників та прикордонників, а також налагодженням ефективної взаємодії з органами місцевої влади можливо вирішити проблемні питання», - підкреслив Мирослав Продан.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини