Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:01:44

Чернігівська громада урочисто провела призовників до лав Українського війська

19.04.2017   17:09Агенцiя

19 квітня на площі біля храму Великомучениці Катерини відбулися урочисті проводи призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Урочистості розпочалися з козацької вокально-хореографічної композиції «Гулять хлопцям хочеться» у виконанні академічного народного хору.

На честь пам'яті та поваги до дружинників княжих часів, козаків, січових стрільців, воїнів Української революції 1917-1921 років, повстанців Холодного яру, вояків УПА, українських воїнів Другої Світової війни, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції на сході країни, військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України та інших військових формувань - всіх поколінь захисників нашої держави від учасників заходу було встановлено спільну корзину квітів до меморіального знаку «Борцям за волю та незалежність України».

Від імені обласної ради Валентин Мельничук привітав призовників та батьків, які прибули на урочистості з нагоди проводів до лав Української армії своїх синів. Керівник висловив впевненість, що кожен із них чесно і віддано служитиме Батьківщині, гідно продовжуватиме військові традиції українського козацтва. Перший заступник голови обласної ради побажав майбутнім захисникам здоров'я, щасливої і успішної служби, оптимізму, успіхів та перемог тільки на учбових полях.

— Рішення піти до лав Збройних Сил – це мужній вчинок справжнього козака, справжнього чоловіка. Ви – наша броня, наше плече, наш захист, — із такими надихаючими словами звернулася до нового покоління захисників заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Представниці обласної громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» вручили призовникам символічних янголів-охоронців, а вихованці Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді на легку дорогу і щасливе повернення після служби до рідного дому вручили традиційний український оберіг - ляльку-мотанку «Подорожницю». Це крихітна лялечка з клаптиків тканини, з вузликом в руках, в якому сховано крупу та нитки. Адже крупа є символом ситості, щоб подорожній завжди був в дорозі нагодований, а нитки кладуться для того, щоб людина завжди могла знайти дорогу додому.

На щасливу службу призовників благословив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Української Православної церкви Київського Патріархату, протоієрей Роман Кіник.

На звершення урочистостей присутні побажали нашим майбутнім захисникам здоров'я та успіхів у надбанні бойової майстерності, щоб щира любов до України, славетні бойові подвиги українців всіх поколінь, народна повага надихали їх на нові звершення у благородній справі служіння рідному народові.

До лав Збройних Сил України та інших військових формувань сьогодні, 19 квітня, урочисто проводжали призовників у Чернігові. Батьки та рідні майбутніх захисників, учасники АТО, воїни-афганці, вихованці навчальних закладів міста зібралися на площі біля храму Святої Великомучениці Катерини. До участі у заході також долучилися представники влади.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.