Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:11:37

Рота патрульної служби поліції особливого призначення "Чернігів" відзначає третю річницю створення

15.04.2017   14:06Агенцiя

У святкуванні річниці створення роти особливого призначення «Чернігів» взяли участь представники влади, побратими, друзі та колеги бійців.

Одним з перших добровольчих формувань, створених для захисту України від російської агресії, став батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів». Підрозділ веде свою історію від 16 квітня 2014 року.

Головні завдання, які постали перед новоствореним спецпідрозділом — охорона публічного порядку на Чернігівщині, а також захист територіальної цілісності держави. Після проходження курсу підготовки та бойового злагодження батальйон «Чернігів» з червня 2014 року вже перебував у зоні бойових дій на Донбасі.

Чернігівські міліціонери разом із військовослужбовцями Збройних Сил та Національної гвардії України брали участь у спецопераціях в Кремінній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Ольховому та Станиці Луганській. Бійці звільняли українські міста і села, знищували диверсійно-розвідувальні групи російсько-терористичних сил, контролювали рух транспорту й надавали гуманітарну допомогу постраждалим цивільним у зоні конфлікту.

14 квітня напередодні третьої річниці створення батальйону «Чернігів» (з минулого року роти) в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області відбулися урочисті заходи.

До Головного управління Нацполіції привітати бійців зі святом прибули заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко та заступник голови Чернігівської міської ради Сергій Фесенко, друзі, побратими і родичі спецпризначенців.

Виступаючи перед поважним зібранням, начальник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін привітав бійців зі святом та підкреслив, що історія роти «Чернігів» стала частиною української історії. Бійці батальйону з честю виконали свій обов’язок та захистили Україну від ворога, коли в країні дієздатних підрозділів було зовсім небагато.

Очільник Головного управління Національної поліції згадав славних бійців — Андрія Іщенка, Олександра Найдьона, Вiктора Запеку, які загинули в бою з окупантами у Станиці Луганській, та померлого від ран у київському шпиталі Романа Лося. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Едуард Альохін охарактеризував наших земляків, як найбільш боєздатних бійців, які є зразком виконання обов’язку та служіння Батьківщині. Головний поліцейський області вручив ряду бійців грамоти МВС України.

На адресу спецпризначенців також прозвучало багато теплих слів від заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Сергієчка. Він побажав поліцейським спецпризначенцям оптимізму, благополуччя і скорішого настання миру та вручив відзнаки Чернігівської облдержадміністрації і почесні грамоти обласної ради. Серед нагороджених - і командир роти «Чернігів» Микола Масляний.

У свою чергу заступник міського голови Сергій Фесенко висловив вдячність бійцям роти за їх службу та подякував їх матерям за те, що виростили справжніх чоловіків-патріотів, які в лиху годину добровольцями пішли захищати Україну.

За мужність та героїзм, проявлені під час виконання службових обов’язків на Донбасі, Сергій Фесенко вручив ряду бійців роти «Чернігів» від імені міського голови почесні грамоти та подяки.
Наприкінці урочистих заходів бійці сфотографувалися на пам'ять разом із начальником Головного управління Нацполіції Едуардом Альохіним.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини