Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:54:34

Хід досудового розслідування за фактом незаконного полювання на території Ічнянського національного природного парку - на контролі прокуратури

15.04.2017   08:37

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури Ічнянським відділом поліції розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного полювання у січні поточного року на території Ічнянського національного природного парку, під час якого вбито оленя (ч. 1 ст. 248 КК України).

Зважаючи, що вказана подія набула суспільного значення, вказане питання стало предметом звернення представників громадськості Ічнянщини у лютому поточного року на особистий прийом до прокурора області.

У зв’язку із цим стан слідства у провадженні 16.02.2017 заслухано на нараді у прокурора області з  визначенням заходів до активізації досудового розслідування, забезпечення ефективного процесуального керівництва.

Через неефективне досудове розслідування з часу реєстрації провадження до звернення представників громадськості та заслуховування стану слідства на нараді, було проведено лише декілька процесуальних дій (3 огляди місця події, допитано кілька свідків та призначено лише одну експертизу).

З урахуванням вжитих прокуратурою області заходів слідство активізовано та в стислі терміни проведено понад 30 слідчих та процесуальних дій. Зокрема, додаткові огляди місця події та транспортного засобу, під час яких зафіксовано істотні обставини вчиненого злочину, слідчі експерименти, допити свідків, призначено понад 6 експертиз (судово-імулогічну та балістичну, продуктів  вибуху та пострілу тощо).

Зосереджено першочергову увагу на встановленні доказової бази причетності конкретних осіб до незаконного полювання.

З цією метою внаслідок належно скоординованих прокуратурою дій  проведено ряд обшуків, у ході яких вилучено транспортний засіб, мисливську зброю, боєприпаси, рештки тварини, знаряддя та пристрої, що використовувалися при скоєнні злочину.

Згідно ухвал суду забезпечено здобуття інших відомостей про обставини, які мають істотне значення для досудового розслідування, та накладено арешт на всі речові докази (зброю, автомобіль «Nissan-Navara»), вилучені під час проведення слідчих дій.

У зв’язку з неефективним досудовим розслідуванням слідчого Ічнянського СВ Прилуцького ВП ГУНП притягнуто до відповідальності.

Наразі слідство триває та перебуває на контролі прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини