Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:02:47

Онкодиспансер отримав грант на боротьбу з раком грудей

13.04.2017   14:58Агенцiя

Чернігівський обласний онкологічний диспансер отримав міні-грант у розмірі 125 тисяч гривень для проведення програм ранньої діагностики раку молочної залози з використанням мамографії.

Вручення сертифікату выдбулося 12 квітня  в інформаційному агенстві УНІАН, що в Києві. Ініціаторами благодійного проекту "Разом проти раку грудей" стала компанія AVON в Україні в партнерстві з Благодійним Фондом "Здоров'я жінки і планування сім'ї".

П'ять переможців серед державних обласних медичних закладів визначала експертна рада, до складу якої увійшли онкологи, фахівці з променевої діагностики,  представники МОЗ, а також громадські активісти, котрі перенесли захворювання на рак молочної залози. Серед числа лідерів  - Львів, Суми, Херсон,  Черкаси та Чернігів.

Як зазначив головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, конкурс був потужний: заявки надали 11 онкодиспансерів. В умовах сучасного недофінансування медичних закладів це досить  суттєва матеріальна  підтримка.

- Наша мета - надавати  пацієнтам професійні медичні послуги, серед яких є  й сучасна якісна рання діагностика. Впевнені, що з отриманим грантом від українського осередку компанії AVON ми досягнемо мети і збережемо здоров'я багатьом жінкам. Подаровані кошти підуть на закупівлю витратних матеріалів для забеспечення роботи мамографів. Безкоштовним мамографічним дослідженням плануємо охопити вчителів  Чернігівської області, особливо з віддалених сіл, - зазначив онкогінеколог.

За словами Голови правління БФ "Здоров'я жінки та планування сім'ї" Галини Майструк, питання ранньої діагностики раку молочної залози привертає все більше уваги з боку професіоналів та громадськості. Досвід багатох країн Європейського Союзу свідчить, що рання діагностика дозволяє знизити смертність жінок від раку молочної залози на 30%.

- Тому ми раді, що в конкурсі міні-грантів від AVON вирішили взяти участь державны онкологычны центри та диспансери з різних областей України, адже саме вони є осередками ранньої діагностики захворювання, - зазначила вона.

На думку Генерального директора AVON в Україні та Грузії Карини Таковенко, проект може зробити дуже важливу справу для України, а саме - допомогти нашим жінкам зберегти здоров'я та красу заради своїх близьких і майбутніх поколінь.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини