Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:08:41

Несанкціоноване використання каналізації рестораном тривало роками

05.04.2017   16:37

Перевірка показала, що ресторан «Колиба» роками проводив несанкціоноване використання міської каналізації для перекачки витоків у значних обсягах, при цьому не сплачуючи за послуги ані копійки.

4 березня на VII сесії міської ради було заслухано депутатський запит Наталії Хольченкової щодо неприємного запаху, який відчувається вздовж річки Стрижень від пляжу «Золотий берег» до ресторану «Колиба». Сесія направила запит на перевірку до КП «Чернігівводоканал».

Окрім вказаної депутатом Хольченковою ділянки було прийняте рішення перевірити несанкціоновані випуски каналізації в Стрижень вздовж всієї річки на території міста. Цього тижня, разом з муніципальною поліцією інспекція КП «Чернігівводоканал» почала перевірку з району вул. Гонча.

В той же час каналізаційній службі КП «Чернігівводоканал» було поставлене завдання перевірити усі оглядові колодязі в районі вул. Олега Михнюка (проходить від Красного мосту вздовж Стрижня до «Золотого берега»), на предмет несанкціонованих врізок.

Біля гуртожитку за адресою вул. Олега Михнюка, 1 в одному з каналізаційних колодязів було виявлено функціонуючу несанкціоновану врізку, яка йшла з невстановленого  помешкання. Проведенням розкопок неподалік від каналізаційного колодязя гуртожитку було виявлено ще один колодязь-гаситель, накритий бетонною плитою та засипаний ґрунтом, від якого напірний колектор вів в бік ресторану «Колиба».

В самому колодязі на господарчому подвір’ї ресторану було змонтовано насос, який перекачував всі витоки та нечистоти, спочатку до колодязя-гасителя, а звідти, по самопливному колектору, до міської каналізації

За даними абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» в ресторані «Колиба» не було облаштовано каналізації, а для відводу стоків та нечистот за документами використовувалася звичайнісінька вигрібна яма.

Після огляду вигрібної ями ресторану «Колиба» було встановлено, що вона, фактично, була переобладнана на каналізаційну насосну станцію. В самому колодязі на господарчому подвір’ї ресторану було змонтовано насос, який перекачував всі витоки та нечистоти, спочатку до колодязя-гасителя, а звідти, по самопливному колектору, до міської каналізації.

Несанкціонована каналізація використовується без відповідної сплати та дозволів щонайменше 10 років!

Опитування коменданта гуртожитку підтвердило факт багаторічного несанкціонованого використання міських каналізаційних мереж рестораном «Колиба» без відповідного оформлення та сплати за послуги КП «Чернігівводоканал». Як повідомив комендант гуртожитку, йому добре відомо про те, що ресторан «Колиба» підключений до міських каналізаційних мереж поруч з гуртожитком, але коли відбулося це підключення, він не знає. На його думку воно було виконане ще до його працевлаштування в гуртожиток. Тобто, несанкціонована каналізація використовується без відповідної сплати та дозволів щонайменше 10 років!

За інформацією абонентського відділу КП «Чернігівводоканал», ресторан «Колиба» в середньому споживає по 100 м3 води в місяць. Мабуть, за 10 років до міської каналізації поступило понад 12 тис.м3 стоків. Враховуючи той факт, що в закладах громадського харчування як правило, спостерігається перевищення граничнодопустимих концентрацій хімічно-активних речовин, через несанкціоновані скиди в каналізацію рестораном «Колиба», КП «Чернігівводоканал» втратило чималі суми.

Наразі втрати КП «Чернігівводоканал» обраховуються, ресторану «Колиба» буде виписаний штраф та обмежено надання послуг.


За повідомленням Інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини