Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:40:59

Про кількість пенсіонерів та розміри пенсій в області у 2016 році. ДОВІДКА

05.04.2017   12:09Агенцiя

За адміністративними даними, на 1 січня 2017 р. на обліку в органах Пенсійного фонду Чернігівської області перебували майже 332 тис. пенсіонерів.

субсидії

субсидії

За рік їхня кількість скоротилася на 2,5%. Більше половини (59%) пенсіонерів проживає в міських поселеннях. Дві третини – жінки. Пенсіонером є кожен третій житель області.

Найбільше пенсіонерів у розрахунку на тисячу постійного населення в Ріпкинському (393), Куликівському (387) та Борзнянському (384) районах, найменша – у місті Чернігів (280) та Бобровицькому районі (305).

Майже 80% отримують пенсії за віком, кожен восьмий – за інвалідністю, 5% – у разі втрати годувальника, 3% – за вислугу років, решта – соціальні пенсії та довічне грошове утримання суддів у відставці.

Середній розмір місячної пенсії, призначеної органами Пенсійного фонду з урахуванням цільової та інших видів грошової допомоги, індексації, за рік збільшився на 10% й на 1 січня 2017 року становив 1660 грн. Інвалідам призначено 1667 грн.

Пенсію вище прожиткового мінімуму отримували 88% пенсіонерів. Кожному десятому нараховано пенсію нижче прожиткового мінімуму, розмір якої в середньому становив 1093 грн.

Продовжували працювати 15% пенсіонерів.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.